DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.301,571,07
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930743,55%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Sarı Gelin’in cazibesi

‘Sarı Gelin’in cazibesi

ABONE OL
19 Temmuz 2021 13:12
‘Sarı Gelin’in cazibesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya’da, ‘Sarı Gelin’ olarak adlandırılan ayçiçeğinin çiçeklenmesi ile birlikte tarlalar sarıya bürünürken, arılarda polen zengini ayçiçeklerinde yoğun bal mesaisine başladı.

Edirne’de yoğun olarak ekimi yapılan ve doğanın ‘Sarı Gelin’i diye de adlandırılan ayçiçeklerinin çiçek açması ile birlikte arılarda yoğun bal mesaisine başladı. Polen zengini ayçiçeği bitkisinin üzerindeki polenleri toplayarak sandıklarına götüren arıların mesaisi ise günün ilk ışıkları ile birlikte başlıyor.

Dünyanın en maharetli sanatkarları olarak bilinen arılar, Edirne’de yüzlerce dekar arazide ekimi yapılan ayçiçek tarlalarında bal mesaisine başladı. Ayçiçek tarlalarının çiçek açması ile birlikte polen toplamak için çiçekler arasında mekik dokuyan arıların mesaisi, sabahın ilk ışıkları ile birlikte başlıyor.

AYÇİÇEK TARLALARINA KONUŞLANDILAR

Ayrıca, ayçiçek tarlalarının çiçek açması ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından Edirne’ye gelmeye başlayan gezginci arıcılar da polen bakımından zengin olan ayçiçek tarlalarının yanı başına konuşlandı. Ayçiçek hasadının yapılmasının arından gezgin arıcılar bu kez bal hasadını beklemeye başlayacaklar.

FOTOĞRAF TUTKUNLARININ DA VAZGEÇİLMEZİ

Öte yandan Edirne ovalarını göz alıcı rengi ile süsleyerek eşsiz görsel tablolara dönüştüren ayçiçeği, fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmez görsel malzemesi. Ayçiçek tarlalarında gezen onlarca fotoğrafçı ‘sarının cazibesi’ne odaklanarak en güzel fotoğraf karesini yakalamak için saatlerce ayçiçek tarlalarında vakit geçiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.