DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20766821,47%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savcılık üzerinde siyasi baskı yapmakla suçladı!

Savcılık üzerinde siyasi baskı yapmakla suçladı!

ABONE OL
12 Temmuz 2020 14:43
Savcılık üzerinde siyasi baskı yapmakla suçladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başsavcı İvan Geşev, Adliye Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında savcılık makamları üzerinde siyasi baskı yapmakla suçladığı Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e açıkça saldırdı. Basın toplantısında ülkedeki neredeyse tüm savcılıkların idari yöneticilerinin yanı sıra Yüksek Yargı Kurulu Savcı Heyeti ve Soruşturma Memurları Odası temsilcileri de hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı Radev’in kullandığı “Mafyayı savcılıktan atalım” ifadelerinden sonra Başsavcı, “Savcılık, Cumhurbaşkanı ve ona hizmet eden siyasi güçler tarafından eşi görülmemiş siyasi ve partizan baskıya maruz kaldı” diye kaydetti.

Geşev, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanının dokunulmazlığının kaldırılması talebinin Anayasaya aykırı olup olmadığı konusunda karar vermesinden sonra veya görev süresi sona erdikten sonra savcılığın muhtemelen Radev hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Açıklama boyunca Cumhurbaşkanından Radev diye bahseden Geşev, “Cumhurbaşkanı artık toplumda birleştirici bir rol oynamıyor” diye kaydetti. Başsavcı, ”Radev’in aslında toplumda birleştirici bir rol oynaması gerekir, Radev diyorum, çünkü Korneliya Ninova liderliğindeki Bulgaristan Sosyalist Partisi, Evet, Bulgaristan Partisi, Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar (DSB), ABV Partisi, Bulgaristan’daki AB yanlısı sol görüşlü partiler, 21 Hareketi Partisi, henüz bir parti kurmayan Maya Manolova ve henüz bir parti kurmayan Yolo Denev’in arasına karışarak Radev, Bulgaristan’da demokrasiye geçiş döneminin sıradan bir siyasetçisi haline geldi” dedi.

Geşev, savcılık makamları üzerinde siyasi baskıdan AB Komisyonunu, AB Parlamentosunu ve AB ülkelerinin büyükelçilerini haberdar edeceğini duyurdu. Başsavcı, savcılığın aynı şekilde çalışmaya devam edeceğini ve kendi deyişiyle ne medyaya ve politikacılara yatırım yapan oligarhların ne de savcılara ve ailelerine yönelik tehditlerin, hiçbir şeyin onu durduramayacağını vurguladı.

Başsavcı, Cumhurbaşkanlığı konutunda yer alan çalışma odalarında arama çalışmaları yapılmasını gerektiren davalara da değindi ve Cumhurbaşkanının emri altındakilerin yaptığı işlerden haberdar olup olmadığını açıklaması çağrısında bulundu. Savcılık makamlarının çeşitli davalar kapsamında denetimler gerçekleştirdiğini anımsatan Geşev, “Savcılık oligarhlara ve yolsuzluk yapan politikacılara karşı çalışmalar yürüttüğü için baskıya maruz kaldı” diye belirtti.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.