DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20655901,41%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçim sürecindeki engellere dikkat çekti

Seçim sürecindeki engellere dikkat çekti

Edirne Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ, kentte seçim sürecinde yaşadıkları zorlukları anlatarak, diğer şehirlerde muhtarların seçim reklamları konusunda baskı altında olmadığını, Edirne'de ise katı yasal engellerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

ABONE OL
19 Mart 2024 11:49
Seçim sürecindeki engellere dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ, kentte seçim sürecinde yaşadıkları zorlukları anlatarak, diğer şehirlerde muhtarların seçim reklamları konusunda baskı altında olmadığını, Edirne’de ise katı yasal engellerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

“SANDIĞA GİDEREK OY KULLANMASI İÇİN VATANDAŞLARIMIZI TEŞVİK EDİYORUZ”

Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ yaptığı basın açıklamasında, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, memleket sevdasının kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtti.

Seçimlerde 1920’lerden kalma muhtarlık yasalarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Akdağ, bu nedenle sahada ulaşabildikleri kadar çok insanla temas kurmaya ve oy kullanmaya teşvik etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Özellikle genç seçmenlerin sandığa gitmeleri konusunda önemli olduğunu vurgulayan Akdağ, “Geleceğimizi attığımız oylarla belirlediğimiz gerçeğini unutmamalarını istiyorum. Oy önemli çünkü.” dedi.

“EDİRNE’DE MUHTARLIK SEÇİM ÇALIŞMALARINDA KATI YASALAR UYGULANIYOR”

Akdağ, seçim sürecinde yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek diğer şehirlerde serbestçe yapılan seçim çalışmalarının Edirne’de katı yasalarla engellendiğini belirtti.

Akdağ, yaptığı açıklamada, “Ben hayatım boyunca iyi bir insan olmaya çalıştım ve iyilik iyidir felsefesini güdüyorum. Muhtarlığa çıkarken de işte memleket sevdası ve mahallemiz adına bir şeyler, iyi bir şeyler yapabilme, bir sonraki nesile iyi bir şeyler bırakabilme adına bu yolculuğu gerçekleştiriyorum.” dedi.

Seçim sürecinde yaşadıkları sıkıntılara da değinen Akdağ, 1920’lerde çıkmış olan muhtarlık seçimi yasalarının Edirne’de katı bir şekilde uygulandığını ifade etti. Diğer şehirlerde belediye başkanı adayları gibi seçim çalışmaları yapılabildiğini ancak Edirne’de böyle bir özgürlüğün olmadığını dile getirdi. Bu durumun adaletsizliğe neden olduğunu belirten Akdağ, “Bu da şu demek aslında, yani vatandaşın, mahalle sakinliğinin tanımadığı insanlara oy vermesi, mahallenin geleceğine emanet etmesi demek.” şeklinde konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.