DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20774701,42%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehir Gönüllüleri Vakfı kurulacak

Şehir Gönüllüleri Vakfı kurulacak

ABONE OL
8 Ocak 2021 10:47
Şehir Gönüllüleri Vakfı kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Menzilahır Toplum Merkezi’nde düzenlenen, Girişimcilik Ödülleri Duyurusu ve Kadın Girişimciliğine yönelik yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısına katılarak, kentte Şehir Gönüllüleri Vakfı kurulacağını söyledi.

Kentte Umurbey Mahallesinde bulunan, Menzilahır Toplum Merkezi’nde, Girişimcilik Ödülleri Duyurusu ve Kadın Girişimciliğine Yönelik Yapılan Çalışmalar Hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara Bölge Başkanı Elmas Aslan, Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre Vakfı Müdürü Ali Eraslan, Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç ve basın mensupları katıldı.

Burada bir konuşma yaparak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Ayten Canalp, şunları söyledi; “Edirne’ye geldiğimiz ilk günden beri bizi bu ilin geçmişinin yanı sıra “geleceğini de öğrenmek” heyecanı sardı.  Neden derseniz; geleceği öğrenmek demek, mevcut dinamikleri analiz etmek, katma değere yönelik potansiyelleri verime dönüştürmek, geleceğe taşımak ve geleceği kurmaktır. Bu amaçla 2 yıl önce yola çıktık” dedi.

Canalp, “Edirne halkıyla el ele verdik, gönüllerimizi birleştirdik. Köy köy, mahalle mahalle, ev ev gezdik. İnsanımızı dinledik, çevreyi izledik, bazı gözlemlerde bulunduk ve bunun sonucunda da geniş bir katılımla Edirne Valiliği himayesinde ‘Bir Dünya Kur” platformunu kurmaya karar verdik. ‘Biriz, Bütünüz, Güçlüyüz’ sloganıyla bu il için yapacak çok işimiz var dedik ve 2 yıl da birçok alandaki çalışmaları beraberce gerçekleştirdik. Bu alanlardan biri de bugün burada gördüğünüz gibi, kadınlarımız için gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmadan biri olan, kadının üretime katılımını desteklemekti. Bunun için de birçok faaliyet gerçekleştirdik; kadınlarımıza çeşitli konularda eğitimler verildi, alanlar tahsis edildi, kooperatifler, işletmeler kuruldu meslek edindirme çalışmaları yapıldı. Kadınlarımızın bize ulaşmasını beklemek yerine bizler onlara ulaştık” dedi.

“ÖDÜL TÖRENİMİZ OLACAK”

Girişimci kadınların örnek başarı hikâyelerini herkesle paylaşmak ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına gelecek ay Edirne Valiliği himayelerinde Edirne Üretimde Kadın Girişimciler Yarışması’nın ödül töreni düzenleneceğini belirten Canmap, “ÜREKAD ödülleri sahiplerini bulacak. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum. Kadınlarımıza ilimize geleceğimize sahip çıkan bunun için emek verip destekleyen herkese huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. En önemlisi projelere ve geleceğe can veren üreten kadınlarımızı da en içten duygularımla kutluyorum. Onları destekleyen Edirne halkına da şükranlarımı sunuyorum. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Valilik himayesinde kurulacak bir vakfın da buradan müjdesini sizlere vermek istiyorum. Edirne’miz yakında “Şehir Gönüllüleri Vakfı” ile buluşacak. Toplumumuzun tüm kesimlerinden her türlü ihtiyaç sahibini, gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı, bilimsel/kültürel çalışmaları, doğayı/çevreyi ve bunun gibi birçok alandaki çalışmaları kapsayacak olan vakfımızın detayları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.”

PROJELERİ ANLATTI

AÇSH İl Müdürü Bilgin Özbaş’ta kadın girişimciliğine yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler vererek şunları sıraladı;

“Havsa İlçemizde Valiliğimiz destekleriyle kurulan Kadın Girişimciler ve İşletme Kooperatifi, Türkiye Kooperatifler Fuarında ilimizi temsil etmiştir. İlimizin bütün sınır kapılarında ve İl dışındaki birçok markette satış yapmakta olup, TBMM mutfağına ve TBMM tüketim kooperatifine ürün göndermektedirler. Yakın zamanda ürün satışı için birçok işletme, belediye ve kooperatif ile sözleşmeler imzalamışlardır. Son olarak kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyetlerine başlayan Valide Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi nin ihtiyacı olan 5 adet Sanayi Tipi Dikiş Makinası, 3 adet sanayi tipi Overlok makinası, nakış recme, kazanlı buharlı ütü, kazanlı ayaklı ütü, ilik makinaları, kesme ve ambalajlama makinaları Valiliğimizce temin edilmiştir. Bu kooperatifimizde İstanbul’da bulunan tekstil fabrikalarına fason üretim yapmakta, penye, eşofman, kışlık mont, bakliyat torbası, pijama takımı, okul kıyafetleri gibi ürünler üretmekte olup, Türkiye’nin birçok ilinden siparişler alarak satışlar yapmaktadırlar. Ancak özellikle şunu belirtmem gerekiyor ki, kooperatifler her ne kadar ticari amaçlarla kurulmuş olsa da Covid-19 pandemi süreci kapsamında maske sıkıntısı yaşadığımız günlerde Valiliğimiz tarafından temin edilen malzemeler ile kooperatif üyelerimiz, HEM usta öğreticilerimiz ve 153 kursiyer kadınımız ile birlikte yaklaşık 1,5 milyon steril maske üretilerek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulmuştur. Ürünlerin büyük pazarlara ve tüketiciye ulaşması, mevcut kooperatiflerin ve üreticilerin tanınırlık ve bilinirliğinin arttırılması amacıyla Türkiye genelinde Kamusal anlamda İlk defa Valiliğimiz destekleri ile Kadın El Emeği Ürünleri Tanıtım ve Satış Otobüsü oluşturulmuştur. Satış aracımız, Kapıkule,  Hamzabeyli,  İpsala,  Uzunköprü, ve Pazarkule sınır kapılarında,   Kakava Şenliklerinde, Kırkpınar etkinliklerinde satış ve tanıtım faaliyetlerinde bulunacak ayrıca tüm ilçe ve beldeleri gezerek,  kadın emeğinin önemli olduğunu, üreten kadının güçlü olduğunu göstererek kadın emeğini ön plana çıkaracaktır. Kadınlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak ve meslek edindirilmesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde “Emeğim Kazanıyor Projesi” kapsamında 91 farklı mesleki kurs açılarak 834 kadınımız projeyi başarı ile devam ettirmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.