DOLAR 32,5772 0.18%
EURO 34,7227 0.14%
ALTIN 2.417,69-0,60
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21690430,01%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi

ABONE OL
15 Temmuz 2022 14:11
Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık Hanımefendi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle şehit yakınları ile gaziler ve aileleri onuruna yemek düzenledi.

Trakya Üniversite Meriç Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programına geçmiş dönem Sağlık Bakanlarımızdan Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, daire müdürleri, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Vali Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık yemek öncesi masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

Yemekte konuşan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, şehitlerimizi saygı ve minnetle andıklarını belirterek, “Allah hepinizden razı olsun. Cenab-ı Allah, evlatlarınızdan razı olsun, onlara gani gani rahmet eylesin, bizleri de şefaatlerine nail eylesin” dedi.

Vali Kırbıyık, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizlere sayısız nimet sunsa da genel anlamda zor bir coğrafya olduğunu dile getirerek, “Tarih boyunca yaşanan tecrübeler de bize bunu göstermektedir. Dünyada aynı anda bu kadar küresel terör örgütüyle birden mücadele eden devlet yoktur. PKK’sı bir yandan, DEAŞ’ı bir yandan, FETÖ’sü bir yandan, aşırı sol terör örgütleri bir yandan.  Biri kırk yıldır doğu ve Güneydoğu’da bir terör iklimi oluşturmaya çalıştı; diğeri şehirlerimizde terör eylemleri yaptı, ötekisi bir gece, içimize sızdırdığı hainlerle üzerimize bomba yağdırdı; Ama Allah’a şükür, hiçbirisine teslim olmadık. Bugün sol terör örgütlerinin kırsalda elemanı kalmadı, Şehir yapılanmalarında da bir etkinlik kalmadı.  Şehirlerimizde 31 Aralık 2016 Reina saldırısından beri Allah’a şükür, terör eylemi olmuyor” dedi.

Terörle mücadeleye değinen Vali Kırbıyık, şunları söyledi;

“PKK terör örgütünün bırakın şehirleri artık dağlarda bile nefes alamıyor. Kahraman güvenlik güçlerimizin kararlı ve etkin mücadelesiyle yurt içinde artık yok olmaya mahkûm bir avuç terörist mağaralarından bile çıkamıyor. Tabi bu noktaya kolay gelinmedi. 3 bin rakımlı dağlarda her türlü teknolojik imkanla inşa edilen üs bölgeleri ve güvenlik yolları,  sınırlarımızda alınan güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılması ve duvar, devriye yolu, aydınlatma, kamera sistemleri gibi sınır fiziki sistemlerin hızla hayata geçirilmesi, İHA ve SİHA’larımız vasıtasıyla 24 saat kesintisiz sürdürülen gözetleme ve müdahale faaliyetleri, Güvenlik güçlerimizce kar-kış, gece-gündüz, yurtiçi-sınır ötesi demeden sürdürülen Eren/Abluka ve Pençe Kilit operasyonları, gibi kritik hamlelerle ülkemizin her noktasında Allaha şükürler olsun huzur ve güven hakim olmuştur. Elbette gelinen bu noktada; gerek ülkemizdeki huzur ve güven ikliminin tesisinde gerekse Karabağ’da; Libya’da, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde; dün şahitlik ettiğimiz üzere Ukrayna-Rusya mücadelesinde Türkiye olmadan bir adım atılamıyorsa bunda en büyük pay aziz şehitlerimiz; kahraman gazilerimiz ve onların eli öpülesi ailelerinindir” ifadelerini kullandı.

Yemek programı İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.