DOLAR 32,4965 -0.18%
EURO 34,7635 -0.31%
ALTIN 2.422,63-0,29
BIST 9.678,640,35%
BITCOIN 21638280,66%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehit aileleri ve öğrencilerde yararlanabilecek

Şehit aileleri ve öğrencilerde yararlanabilecek

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:42
Şehit aileleri ve öğrencilerde yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Genel Meclisinde alınan karar doğrultusunda Edirne İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde şehit aileleri ve yakınları ile öğrencilerde konaklayıp 12 TL ücret karışığında yemek yiyebilecekler.

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları başladı. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Geçen ayki oturumlara ait tutanak özetleri okundu. Sosyal Tesis Ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki, Plan Bütçe Komisyon Raporunu okuyan Komisyon Başkanı Şenol Kılıç rapor dahilinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tabi olan personel ve diğer kamu kurumda çalışanlar ve İl Genel Meclisi üyeleri 12 TL yemek ücreti uygulanacaktır” dedi.

Rapor onaylanmadan önce üyeler şehit ve gazilerin 1. dereceden yakınları ve öğrenci kimlik kartı olanlarında aynı hizmetten yararlanmasına karar verdi. Rapor kapsamında sosyal tesislerde konaklama ücreti ise 55 TL olarak uygulanacak.

Başkan Geçmiş, Suriye’de, Rusya destekli rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan askerimizi anarak başsağlığı da diledi.

“İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR”

Avrupa’ya gitmek için kente gelen çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mülteciler konusuna da değinen Geçmiş, “Şehrimizde bir insanlık dramı yaşanıyor.  Suriye’den göç eden binlerce vatandaş, Avrupa’ya gitmek üzere adeta sınırlarımızı işgal etmiş durumdalar. Fakat hep demokrasiden bahseden Avrupa’nın o çağdaş ülkeleri hala bu insanlık dramına karşı gözlerini ve kulaklarını tıkıyorlar. Bu insanlarla ilgili ne bir karar alabiliyorlar ne sınırları açıyorlar ne de bir yardımda bulunuyorlar. Bu yapılan hareketi nefretle ve kinle kınıyoruz. Avrupa’yı da kendine çeki düzen vererek bu insanlık dramına bir son vermesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.