DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20715493,80%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Şehitlerimize vefa günü

Şehitlerimize vefa günü

ABONE OL
18 Mart 2021 16:20
Şehitlerimize vefa günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kısıtlı katılımcı ile Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinde gerçekleştirilen törende, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz Edirne’de bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü dolayısıyla; Çanakkale Şehitliğinden sonra Ülkemizin ikinci büyük Şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinde, Şehitlerimiz için Anma Programı gerçekleşti.

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde kısıtlı katılımcı ile gerçekleşen anma programına; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş,  Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, kurum müdürleri ve bazı siyasi partilerin başkanları katıldı.

Anma programı, çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Edirne Valisi Ekrem Canalp günün anlam ve önemine ilişkin duygularını Şehitlik Defterine yazdı. Anma programına katılanlar ile birlikte Şehitlik gezilerek, anıta karanfiller bırakıldı.

Program sonunda İl Müftüsü Alettin Bozkurt eşliğinde, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Ekrem Canalp, tarihimiz boyunca vatanımızı korumak için şehitler verdiğimizi belirterek, “Bugün burada bulunmuş olduğumuz kutsal mekanda, sembolize etmiş olduğu mana aynen bu şekildir. Bu vatanı vatan olarak tutabilmek için bağımsız bir ülke ve bağımsız bir devlet olabilmek için al bayrağın altında bağımsız bir ruhla yaşayabilmek için buradaki şehitlerimiz kendi canlarını feda ettiler. Aslında bu şehitlikleri gezerken hepimizin içerisinde uyanması gereken duygu şudur; Geçmişte bizim atalarımız, dedelerimiz, bu vatan için kendilerini feda ettiler. Eğer bir gün benzer şekilde vatan için bize de bir görev icap ederse, hepimizin bütün gençlerimizin, aynı şekilde, vatan için canlarımızı feda etmemize hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor. Bu sadece kendimiz için değildir. Bu bizden sonra gelecek evlatlarımız ve torunlarımız içinde hepimizin üzerine bir vecibedir. Bu şehitliğin bende oluşturduğu duygu ve düşünce esasen budur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.