DOLAR 32,4537 0.12%
EURO 34,4906 -0.03%
ALTIN 2.467,78-0,60
BIST 9.569,14-1,14%
BITCOIN 2056883-4,12%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selda Bağcan Edirneliler için söyledi

Selda Bağcan Edirneliler için söyledi

ABONE OL
26 Kasım 2021 14:41
Selda Bağcan Edirneliler için söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği ve özgün müziğin güçlü sesi Selda Bağcan, Saraçlar Caddesi’nde unutulmaz bir konser verdi. Selda Bağcan, konser alanını dolduran vatandaşlar için en güzel şarkılarını seslendirerek, konserinde 45 yıl önce seslendirdiği “Yaz Gazeteci Yaz” şarkısına da yer verdi.  Yaz Gazeteci Yaz, şarkısını kadınlara yönelik uygulanan şiddet ve İstanbul Sözleşmesi’ne de uyarlayan Selda Bağcan, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ne de dikkat çekti.

25 Kasım Edirne’nin kurtuluş günü olduğunu bu nedenle Edirne’den olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğunu belirten Selda Bağcan, “ Ayrıca 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü. Onun için bu şarkıyı söyledim” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra sahneye Eşi Esra Gürkan ile birlikte çıkarak, Selda Bağcan’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyada o kadar çok resim yapan, şarkı söyleyen, heykel yapan insan var. Binlerce, yüzlerce, milyonlarca… Sesi çok güzel olanlar var, yeteneği çok güzel olanlar var, olağanüstü güzel işler yapanlar var. Ama bunların hepsine sanatçı diyemiyoruz. Sanatçı demek için insan haklarının yanında olacak, kadın haklarının yanında olacak, Cumhuriyetin yanında olacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olacak, ona da Selda Bağcan diyoruz. Az önce söylediği şarkıda çok önemli bir şey söyledi. İstanbul Sözleşmesi, dedi. Eğer İstanbul Sözleşmesi’nden yana değilse o sanatçı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sanatçısı değildir. Eğer kadın haklarından yana değilse, kadınlara yapılan züllüme, işkenceye, cinayetlere karşı değilse o bizim sanatçımız değil. O yüzden bu akşam Edirne’nin kurtuluşunda Selda Bağcan ile beraberiz. Hep onu dinledik, hep onu dinleyerek, beraber büyüdük. Aslında kendisiyle aynı yaşlardayız. O da çok genç ben de çok gencim. Ben her Pazar sabahı ‘Dostum, dostum’ şarkısını açar dinlerim” dedi.

Gürkan, Edirne’nin kurtuluşunun 99. yılını ise “Yolu aydınlıktan yana olanlar, yolu Türkiye Cumhuriyeti’nden yana olanlar, yolu Mustafa Kemal Atatürk’ten yana olanlar bayramımız kutlu olsun” sözleriyle kutladı.

Recep Gürkan daha sonra Sanatçı Selda Bağcan ile birlikte “Oy dere kızıl dere” şarkısını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.