DOLAR 32,5741 0.1%
EURO 35,0081 0.47%
ALTIN 2.430,470,31
BIST 9.755,340,34%
BITCOIN 2095457-3,80%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Selimiye Ramazan’a hazırlanıyor

Selimiye Ramazan’a hazırlanıyor

ABONE OL
8 Nisan 2021 10:29
Selimiye Ramazan’a hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili Selimiye Camii’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Müftü Bozkurt, ayın 12’sini 13’üne bağlayan gece ilk teravih namazının kılınacağını belirterek, “Ayın 13’ünde de inşallah bu seneki Mübarek Ramazan Ayı’nın orucuna başlayacağız. Şimdiden Ramazan Ayı’nın orucu bütün Alem-i İslam’a, bizlere hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

 “CAMİLER DE TERAVİH NAMAZLARI KILINMAYACAK”

Teravih Namazlarının bu yılda koronavirüs tedbirleri nedeniyle camilerde kılınmayacağını belirten Bozkurt, “Diyanet İşleri Başkanımız, Sağlık Bakanlığımızla, üst seviyedeki devlet büyüklerimizle görüşmeler sonucunda pandemi salgını nedeniyle geçen sene olduğu gibi, Teravih Namazının camilerde toplu olarak kılındığı takdirde, bu hastalığın artmasına sebep olabilme ihtimalinden dolayı, bu sene de maalesef camiler de Teravih Namazlarını kılamayacağız. Ancak Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi, fıkıh kitaplarımızın da zaten hepsi yazıyor. Teravih Namazında cemaatle kılmak zorunluluğu yoktur. Cemaatle kılınabildiği gibi tek başına da kılınabilir. Onun için bu sene Ramazan Ayı Teravihlerimizi inşallah evlerde, kendi yerlerimizde, cemaatle yapma imkanımız varsa cemaatle kılalım, cemaatle yoksa tek başımıza yine 20 rekat Teravih Namazımızı kılalım. Çünkü Peygamber Efendimiz SAV.’in, Teravih Namazıyla ilgili Sahih Hadisi var. Gerçekten sevabı çok büyüktür. Bundan dolayı bizlerde evde de kılarsak yine imkan dahilinde mutlaka Teravih Namazımızı kılalım” dedi.

“BÜTÜN CAMİLERİMİZDE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ ALDIK”

Müftü Bozkurt, tüm camilerde koronavirüs tedbirlerini aldıklarını belirterek, “Camiye girildiği takdirde maskesi olmayan arkadaşlarımıza maske dağıtıyorlar. Maskesi olanlar içeri girdikten sonra hemen dezenfektanımız hazırdır, orada ellerine dezenfektan sürerler. Şu an da camide de gözüktüğü gibi namaz kılma yerlerimizin hepsi işaretlenmiştir. Sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde camilerimiz hazır hale getirilmiştir. Hatta bu sadece burada değil tüm camilerde en az bir metre mesafeyle işaretler bırakılmış, İçişleri Bakanımızın da söylediği gibi şu anda en güvenilir yerler camilerdir. Kardeşlerimiz gerek 5 vakit namaz olsun gerek diğer vakitlerde de Selimiye Camii ziyaret edebilirler” dedi.

“AŞI ORUCU BOZMAZ”

Vatandaşlara koronavirüs aşısı olmalarını ve aşının orucu bozmayacağı belirten Bozkurt, “Kardeşlerimiz gerek Kovid-19 aşısı olsun, gerek diğer aşılar olsun orucu bozmuyor. Özellikle bu aşı konusu da bütün kardeşlerimizin can güvenliği çok önemli İslam da. İnsandan daha değerli bir şey yoktur. İnsanoğlu Allah’ın yanında Kabe’den de daha değerlidir. Bu aşı olmadığı takdirde birçok kardeşimizin vefat ettiğini görüyoruz. Onun için bütün kardeşlerimiz rahat bir şekilde Ramazan’da da aşılarını yaptırabilirler. Hiçbir sakıncası yoktur” dedi.

SELİMİYE’NİN MAHYASI HAZIRLANIYOR

Selimiye Camii’nin mahyalarının hazırlandığını belirten Müftü Bozkurt, “Selimiye’deki mahyamız şu anda İstanbul’da. İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanıyor ve onlar tarafından inşallah Pazar gününe kadar getirilip, asacaklardır. Fakat şu anda ne yazıldığını bende bilmiyorum. Onlar bir sürpriz yapacaklar. Belki bu pandemiyle ilgili olan sağlıkla ilgili bir hadis yazmış olabilirler. O konuyla ilgili henüz bize haber verilmedi” dedi.

 “RAMAZAN HAZIRLIĞIYLA İLGİLİ İMAM ARKADAŞLARIMIZA MESAJLAR GÖNDERDİK” 

Şimdi Ramazan gelmeden önce bütün imam arkadaşlarımıza göndermiş olduğumuz mesaj var, Ramazan hazırlığıyla ilgili.

Bunlar; 1- Camilerin bakım onarım, çevre tanzim ve temizliğine riayet edilecek. 2- Cübbe ve sarıkların temiz, tertipli ve düzenli olmasına dikkat edilecek. 3- Her camide cami görevlilerince mukabele okunacaktır. 4- Selimiye Camii’nde mukabele ve sohbet canlı yayın saat 11:00 ile 12:00 arasında olacak ve canlı yayın için gerekli tedbirler ve koordine cami görevlilerince sağlanacaktır. 5- Kur’an Kursu Öğrencilerimiz tarafından belirlenen camilerde salgın hastalığından dolayı sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyularak mukabele okunacaktır. 6- Her akşam camilerde teravih namazı öncesi sohbet yapılacak. 7- Camilerin minarelerindeki kandiller Ramazan Ayı boyunca iftar vakti yakılacak ve sahur vakti söndürülecek. 8- Billboardlara başkanlığımızın Ramazan tanıtım afişleri ve TV programları afişleri asılacak. 9- Ramazan ayında fakir, yetim ve kimsesizler için çalışmalar yapılacak. 10- Zekat ve Fitreler Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubemizce toplanması için Ramazan Ayı’nda sık sık hatırlatmalar yapılacak. 11- Alo 190 hattı haftanın her günü aktif olarak hizmet verecek. 12- Sosyal medya üzerinden planlanan programlar Ramazan Ayı boyunca da devam ettirilecek. 13- Eski Camii’de Salı günleri saat 10:00’da vaizemiz Emine Ayer koordinatörlüğünde hatim ve sohbet programları yapılacak”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.