Edirne’de son günlerde yerel basında yer alan haberler üzerine Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Okul Aile Birliği, veliler adına yazılı bir açıklama yaparak, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi okul binalarına taşınması yönündeki önerilere sert tepki gösterdi.
Açıklamada, 1. Murat Anadolu Lisesi’ne taşınan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’yle ilgili bazı veliler tarafından yapılan, eğitimin 1. Murat Anadolu Lisesi’nde değil de Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınıfların birleştirilerek sürdürülmesi veya okulun başka bir meslek lisesine taşınarak Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin Serhat Borsa İstanbul MTAL’nin binasına yerleştirilmesi yönündeki açıklamaların hayretle takip edildiği belirtildi.
“500 ÖĞRENCİSİ OLAN BİR OKULUN BOŞALTILMASI AKIL DIŞI”
Okul Aile Birliği, Serhat Borsa İstanbul MTAL’de lise örgün eğitim, MESEM ve Uygulama Anaokulu ile birlikte toplam 500 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. Bu kadar geniş bir öğrenci kitlesinin başka bir okula nakledilerek binanın farklı bir okula tahsis edilmesi önerisinin “akıllara ziyan” olduğu vurgulandı.
“MESLEK LİSESİ ALTYAPISI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
Açıklamada, okulun mesleki ve teknik eğitim altyapısına sahip olduğu hatırlatılarak şu atölyelerin aktif bir şekilde kullanıldığı ifade edildi: Yiyecek-içecek hizmetleri atölyeleri, Moda tasarım atölyeleri, Kuaförlük ve güzellik hizmetleri atölyeleri, Çocuk gelişimi atölyeleri, Uygulama sınıfları, Bu donanımın başka bir okulun eğitim sistemi için uygun olmadığına dikkat çekildi.
“KENDİ ÖĞRENCİLERİMİZİ TAŞIMAYI ÖNERMEK BENCİLLİKTİR”
Okul Aile Birliği, bazı velilerin kendi çocuklarının daha iyi koşullarda eğitim alacağı gerekçesiyle, Serhat Borsa İstanbul MTAL öğrencilerinin okuldan çıkarılarak başka ortamlara taşınması önerisini “bencillik” olarak nitelendirdi.
Açıklamada, “Bu öneri kabul edilemez. Bu çocukların hepimizin ortak geleceği olduğu unutulmamalıdır” ifadeleri yer aldı.
Son olarak yapılan değerlendirmelerde, kamuoyuna yapılacak yeni açıklamalarda bu hassasiyetin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026