DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052678-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sessiz yürüyüş 11’inci haftasında

Sessiz yürüyüş 11’inci haftasında

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, “Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor” sloganı ile sessiz yürüyüşlerinde 11.haftayı geride bıraktı.

ABONE OL
27 Ocak 2024 16:52
Sessiz yürüyüş 11’inci haftasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, “Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor” sloganı ile sessiz yürüyüşlerinde 11.haftayı geride bıraktı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etme amacı ile gerçekleştirdiği “Sessiz Yürüyüş” için, Eski Cami önünde toplanan öğrenciler, Saraçlar Caddesi’nde bulunan PTT Binası önüne kadar gelerek basın açıklaması düzenledi.

“REFAH SINIRI KAPISI MUTLAKA AÇILMALIDIR”

Öğrenciler adına konuşan Muammer Morkoç, “İsrail terör devletinin Filistin’de uyguladığı sistematik zulüm ve işgal devam ediyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor; Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Su vanalarını kapatan, tarlaları bombalayan ve kente gıda girişlerini engelleyen İsrail, bunları tüm dünyanın gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçekleştiriyor. Onların un bulamadığı için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı haberleri geliyor. Bombaların, kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun, salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze’ye açılan tek kapı ‘Refah Sınır Kapısı’, aynı zalim elin ablukası altında insani yardımlara neredeyse hiç geçit vermiyor. Buradan haykırıyoruz: Refah Kapısı mutlaka açılmalıdır, devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, milletimizi ve tüm insanlığı bu konuda ses vermeye davet ediyoruz. Bu duyarlılıkla gerçekleşen tüm adımlara, bildirilere, yürüyüşlere olan desteğimizi de dile getirmek istiyoruz. Devam eden bir şey daha var: İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. dedi

“BOYKOT ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ”

İlaç firmalarının ve hastane eczanelerinin boykot devam etmesi gerektiğini hatırlatan Morkoç, “Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri: Boykot. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 11. haftasında toplandığımız ‘Sessiz Yürüyüş’ümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazze’li meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz. Elbette çok iyi biliyoruz ki: Sen kaybedeceksin İsrail! İnsanlık kazanacak! Filistin halkı kazanacak. Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak. Yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.