DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049355-1,30%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sevgililer Günü’nde kolye, tek taş ve saate yoğun talep

Sevgililer Günü’nde kolye, tek taş ve saate yoğun talep

ABONE OL
13 Şubat 2024 17:00
Sevgililer Günü’nde kolye, tek taş ve saate yoğun talep
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Şubat Sevgililer Günü’nün gözde hediyeleri tek taş yüzük, kolye ve kol saati yoğun talep görüyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Edirneli kuyumcular hazırlıklarını tamamladı ve bugün güzel satışlar yapılacağını ifade ettiler.

2023 yılında yaşanan depremden ötürü geçtiğimiz yıl sevgililer gününde bölgeye tüm ülke olarak yardım yaptıklarına değinen Kuyumcu Erkan Güler, bu 14 Şubat’ta satışların olumlu olacağı yönünde umutlu olduklarını belirtti. Kadınlarda hediye olarak kolye, tek taş, beş taş, baget yüzük bu yıl çok tercih edildiğini kaydeden Güler, erkeklerde ise kol saati ve bileklikleri rağbet gördüğünü ifade etti.

Kuyumcu Erkan Güler

“SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK KADINLARIMIZDA TEK TAŞ BEŞ TAŞ, ERKEKLERDE SAATLERİ RAĞBET GÖRÜYOR”

Kuyumcu Erkan Güler, “Sevgililer günü tekrar geldi neşeyle hevesle bütün sevgililer birbirleri ile hediyeleşiyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yılda çok hareketli geçiyor. Bir tek geçtiğimiz yıl deprem dolayısı ile yavaşlama olmuştu ama bu yıl daha da olumlu geçiyor. Özellikle kadınlara tektaş ve kolyeler erkek takılarına da çok büyük rağbet var. Biz sektör olarak bugüne hazırız. Hevesle ve heyecanla müşterilerimizi bekliyoruz. Tek taş yüzüklerde 3 bin bandından başlayıp yukarılara çıkıyor. Erkek ürünlerinde de yaklaşık 7 bin TL’den başlayıp yukarıya doğru gidiyor. Erkek saatlerimiz 4 bin bandından başlıyor yukarı gidiyor. Kadınlarımız genelde tek taş, beş taş ve baget yüzüklerde çok fazla ilgi görüyor. Hepsi sertifikalı ve geri dönüş güvenceli ve bu yüzden bir yatırım gibi de düşünülüyor” dedi.

“GEÇEN YIL DEPREM SEBEBİYLE 14 ŞUBAT’TA OLUMSUZ GEÇTİ AMA ÖNEMLİ DEĞİL, VATANDAŞIMIZ DA BİZDE DUYARLI DAVRANDIK”

2023 yılında gerçekleşen 6 Şubat depremi sonrası Sevgililer Günü’nde satışlar yapılmadığını, ancak kuyumcular olarak satış değil yardımlaşmanın önemli olduğu gerekçesiyle deprem bölgesine vatandaşlar gibi kendilerinin de yardım ettiklerinin altını çizen Erkan Güler, “Geçtiğimiz yıl sektörümüz oldukça olumsuz etkiledi. Geçen yıl ki deprem vatandaşlarımız hediyeleşme yerine deprem bölgelerinde yardımlaşma kapmayanları oluştuğu için ve halkımızda bu konuda hassas ve duyarlı davrandılar. Fakat bizim etkilenmemiz çokta önemli değil. Hatta yardım ve destek amaçlı bizlerde elimizden geleni yapmaya çalıştık.  Geçen sene ki 14 Şubat Sevgililer Günü’nde satış çok gerçekleşmedi. Ama bu sene olumlu olarak bekliyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.