DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sicili kabarık

Sicili kabarık

ABONE OL
30 Eylül 2022 12:13
Sicili kabarık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un ‘kaçak inşaat sicili’nin kabarık olduğu ortaya çıktı. İşadamı Zıpkınkurt’un şehrin göbeğindeki kaçak inşaatından sonra Tunca Nehri kenarında da ultra lüks bir kaçak inşaat yaptığı öğrenildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un Saraçlar Caddesi’nde Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescil ettiği Paçarız ailesinin eski binasını satın aldıktan sonra tamir ruhsatı ile adeta binayı yeniden yaparcasına kaçak inşaat yapmasının yankıları sürürken yeni bir marifeti daha ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK MI?

Zıpkınkurt, Saraçlar Caddesi’ndeki kaçak inşaat çalışması belediye tarafından durdurulması üzerine, ‘tadilat ruhsatı’ başvuru yaparak durumu kurtarmaya çalıştı. Ancak tamirat ruhsatı ile geniş çaplı tadilat yapmasından kaynaklanan suçun ortadan kalkmadığı ve bununla ilgili Edirne Belediye Başkanlığı’nın savcılığa suç duyurusunda bulunması bekleniyor. İnşaatın durdurulmasının bugüne kadar yapılan kaçak işlemleri ortadan kaldırmadığı binanın çatısına koyduğu havalandırma sistemlerinin de tarihi yapıya zarar verecek nitelikte olduğu bildirildi.

KAÇAK ULTRA LÜKS VİLLA

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kırkpınar Yılın Enleri yarışmasında ‘Yılın İşadamı’ seçilen Recep Zıpkınkurt’un ilk kaçak inşaatının Saraçlar Caddesi olmadığı öğrenildi. İşadamı Zıpkınkurt’un Tunca Nehri kenarına ruhsatsız kaçak olarak ultra lüks bir villa yaptığı öğrenildi. Kaçak inşaatı sicilinin kabarık olduğu anlaşılan Zıpkınkurt’un Tunca Nehri kıyısına neredeyse sıfır olarak yaptığı kaçak inşaat ile ilgili olarak Edirne Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü Haziran 2012 tarihinde kaçak inşaat işlemi başlattı. Edirne Belediye Encümeni 2 Ağustos 2012 tarihinde nehrin kenarındaki ultra lüks kaçak villa için ruhsat alınması için bir ay süre verdi. Ancak bir aylık süre içinde Zıpkınkurt kaçak villası için ruhsat işlemlerini tamamlayamadı.

YIKIM KARARI ALINDI

Edirne Belediye Encümeni 2 Ağustos 2012 tarihinde kaçak villa için yıkım kararı aldı. Encümenin yıkım kararı yılın iş adamı Recep Zıpkınkurt’a bildirilerek 7 gün içinde yıkması istendi. Encümen bu süre içinde Zıpkınkurt’un kaçak villasını kendisinin yıkmaması durumunda izinsiz yapının belediye tarafından yıkılarak ücretinin kendisinden alınacağını konusunda da tebligatta bulundu.

MAHKEMEYE KOŞTU

Yılın işadamı Recep Zıpkınkurt belediye encümenin kaçak villanın yıkım kararı üzerine soluğu Edirne İdare Mahkemesi’nde alarak işlemin iptali için dava açtı. Edirne İdare Mahkemesi 28 Mart 2013 tarihindeki kararı ile belediye encümeninin yakım kararı ile ilgili olarak işlemin iptaline karar verdi.

DANIŞTAY OLMAZ DEDİ

Bunun üzerine Edirne Belediye Başkanlığı Edirne İdare Mahkemesi’nin kaçak villanın yıkım kararının iptali yönünde verdiği karara Danıştay nezlinde itiraz etti. Danıştay 14. Dairesi 15 Ocak 2014 tarihinde verdiği 2014/769 sayılı kararı ile Edirne İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. Danıştay’ın kararı Edirne Belediye Başkanlığı’na tebliğ edildi.

KARAR GÜRKAN’IN MASASINDA

Danıştay 14. Dairesinin yerel mahkemenin kararını iptal etmesinden sonra Edirne Belediye Encümeninin 2 Ağustos 2012 tarihinde aldığı yılın işadamı Recep Zıpkınkurt’a ait kaçak villanın yıkım kararının uygulanması için Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın masasında bekliyor. Başkan Gürkan’ın ETSO Başkanı Zıpkınkurt’un kaçak villasının yıkımı için düğmeye basıp basmayacağı merakla bekleniyor. Edirne Tarım Müdürlüğü ve DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nden izin alınmadan yapılan kaçak villa ile ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.