DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Şifahanede tütsü kokusuyla klasik Türk musikisi konseri

Şifahanede tütsü kokusuyla klasik Türk musikisi konseri

ABONE OL
2 Haziran 2022 11:03
Şifahanede tütsü kokusuyla klasik Türk musikisi konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmanlı döneminde koku ve müzikle tedavinin uygulandığı şifahanede, tütsüler yakılarak klasik Türk musikisi konseri icra edildi.

Trakya Üniversitesi II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezinin iş birliğinde “İpek Yolunda Meşk” konserine ev sahipliği yaptı.

Koku Kültürü ve Turizm Derneği Kurucusu ve koku uzmanı Bihter Türkan Ergül, konser öncesi buhurdanlıkta tütsü yakarak katılımcıların arasında gezdirdi. Tütsüler, konser boyunca yanarak şifahaneye koku yaydı.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün selamlama konuşması sonrası sahne alan sanatçı Yaprak Sayar, rast, uşak, saba, kürdilihicazkar makamlarında şarkılar seslendirdi. Konser, “Edirne’nin ardı bayler” türküsüyle sona erdi.

Müze Müdürü Ruhi Pehlivancık, konser sonunda Sayar ve Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Direktörü Agah Karlıaga’ya plaket takdim etti.

“BEN DE ŞİFALANDIM BURADA”

Sayar, AA muhabirine, “büyülü bir ortamda” 7’inci konserini vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Musikiyle tedavilerin yapıldığı güzide bir mekanda konser vermenin heyecanlı olduğunu belirten Sayar, “Akustik muhteşemdi. Hiçbir şekilde ses sistemi kullanmadan konserimizi gerçekleştirdik. Çok mutluyum şu an. Ben de şifalandım burada.” dedi.

İpek Yolunda Meşk konserleri projesinin özel bir anlam taşıdığını dile getiren Sayar, İpek Yolu’nun sadece ticaret değil aynı zamanda bir kültür yolu olmasından esinlendiklerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.