DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0379 -0.17%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.097,980,20%
BITCOIN 2264318-0,41%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sigaraya 4 lira zam geldi

Sigaraya 4 lira zam geldi

ABONE OL
6 Ocak 2023 11:34
Sigaraya 4 lira zam geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından belli olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarıyla sigaraya 4 liralık zam artışı gerçekleşti. En ucuz sigara 30 lira olurken en yüksek sigara fiyatı ise 38 lirayı gördü.

Tütün firmalarının zamlı yeni fiyat listelerini anlaşarak birlikte sunmalarını isteyen Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, müşterilerle bakkalların karşı karşıya kalmaması gerektiğini ifade etti.

Bu zammı beklediklerini belirten Başkan Yaşagör, tüketicinin bu fiyatlarla zorlanacağını ancak firmaların piyasa koşullarına göre artışa gittiğini dile getirdi.

“4 LİRALIK ZAMMI BEKLİYORDUK”

Tütün firmalarının sigara fiyat listelerini aynı anda sunmalarını istediğini, öbür türlü müşterilerle esnafların karşı karşıya kaldığını kaydeden Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör “Daha önceki açıklamalarımızda da ocak ayında ÖTV’nin artışından dolayı ve piyasanın artışıyla ilgili piyasanın şartlarıyla ilgili tütün ürünlerinde 4 lira civarı bir artış bekleniyordu. Bizim tahminlerimiz tabi ki vardı. Biz bir an önce her firmanın fiyatlarını açıklamasını bekliyoruz. Bizde müşterilerle karşı karşıya kalıp sigara çeşidinin bulunmadığı zaman ‘saklıyorsunuz, satmıyorsunuz’ gibi ibarelerle sözlü tepkilerini sunuyor müşteriler. Müşteri memnuniyetsizliğinin ortadan kalkması için firmaların aynı anda fiyatlarını belirleyip piyasaya sunmalarını talep ediyoruz. Firmalar aynı gün içinde fiyatlarını açıklarlarsa ürün bulmak açısından müşteri zorluk çekmesin.  Piyasadaki koşullara baktığın zaman bizim beklentimiz 4 Lira civarındaydı. Biz açıklanan zam fiyatı konusunda müdahale etme şansımız yok, onu firmalar belirliyor. Bize hangi fiyatlardan açıklanırsa bizde o fiyatlardan satmakla mükellefiz. Tabi ki tüketiciyi zor duruma düşürecek, düşürüyor da bu fiyat artışları. Ama buna esnaf olarak yapacak bir şeyimiz yok maalesef” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.