DOLAR 32,5920 0.23%
EURO 34,8342 0.47%
ALTIN 2.414,78-0,73
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21566570,17%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sigaraya karşı süt

Sigaraya karşı süt

ABONE OL
14 Ocak 2020 10:32
Sigaraya karşı süt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, tütün ve tütün mamulü kullanan kişilerin sağlık açısından bırakması gerektiğini belirterek, devam eden tiryakilerin ise vücuttaki zehri temizlemesi için süt ve süt ürünlerini tercih etmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Uzmanların tütün ürünü tüketen kişilerin süt ürünlerine yönelmesi gerektiğine işaret ettiğine değinerek, “Süt panzehirdir. Süt türevleri birçok kötü maddeyi temizlediği gibi tütün maddesi kullananlarında bol yoğurt, ayran, süt ürünlerini tüketmesinde fayda var” dedi.

“TÜTÜN MADDESİ KULLANANLAR BOL YOĞURT, SÜT, AYRAN TÜKETMELİ”

Tütün maddelerinin vücutta yarattığı zehire karşı panzehrin süt türevleri olduğuna dikkat çeken Başkan Suiçmez, “Tabi ki en iyisi tütün maddelerini tüketmemek olduğunun altını çizmek gerek. Maalesef bende kullanıyorum. Burada her zaman söylediğimiz gibi süt ve yoğurt panzehirdir. Vücuda sağlık açısından birçok kötü maddeleri temizlediği gibi tütün maddesi kullananlarında bol bol yoğurt, ayran, süt ve süt ürünlerini tüketmesin de ciddi faydalar var. Tabi bu konuda bizim de bilgilerimiz uzmanların açıklamalarından dinlediğimiz, okuduğumuz kadarıyla tabi genel anlamda baktığımızda süt ve süt ürünlerinin zaten insan vücudunda kanser türü hastalıklarından tutunda birçok hastalıkta direk kollayıcı bir etkisi olduğunu tıbben kanıtlanmış bir gerçek. O anlamda keşke sigara tiryakileri, sigarayı bıraksa en güzeli bu olur. Ama bırakamıyorlarsa da bol bol tütün maddelerinin zararlarını biraz azaltma yönünde süt ve süt ürünlerini özellikle yoğurt tüketimini bol bol tüketmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“YATMADAN 45 DAKİKA ÖNCE YOĞURT YENMELİ”

İnsan vücudunun dinlenme sürecinin uykuda gerçekleştiğini ve sabahları vücudun daha dinç kalkması için yatmadan önce süt ve yoğurt tüketerek uykuya geçilmesi konusunda bilgi veren Suiçmez, “Bilim adamlarının bu işin uzmanlarının söylediklerinden yola çıkarak şunu diyebiliriz ki insan vücudu uykuda dinleniyor. En güzel dinlenme yöntemi uykuda oluyor. Uykunun da rahat bir uyku olması lazım. Zaman zaman bölünerek geçirilen bir uyku vücudun dinlenmesine pek imkan sağlamıyor. Rahat bir uyku olması içinde yatmadan yarım saat 45 dakika önce bir kase yoğurt ya da ne kadar yiyebiliyorsanız veya bir bardak süt içilmesi insanın daha rahat bir uyku geçirmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış bir gerçek. Rahat ve güzel bir uyku vücudun dinlenmesi anlamına geliyor. Sabahları daha dinç kalkıyor vücut kendisini daha dinlenmiş hissettiği için bu bağlamda yatmadan yarım saat 45 dakika önce bir kase yoğurt veya bir bardak süt içilmesi insan sağlığı açısından önemli rol oynuyor. Genel anlamda süt ve süt türevlerini kesinlikle günlük oranda her gün almamız lazım. Süt içemiyorsak yoğurt yememiz lazım. Yoğurt yemediğimizde süt içmemiz lazım. Bunların mümkün mertebede 7’den 70’e bol bol tüketmemiz lazım. Yaşlılar açısından da kemik yapısının belli bir yaştan sonra zayıfladığını kemiklerin daha dirençli daha dinç olması anlamında süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi faydalıdır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.