DOLAR 32,4392 0.16%
EURO 35,4595 0.26%
ALTIN 2.322,730,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22890762,41%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Sosyal gelir adaleti sağlanmalı”

Şimşek, “Sosyal gelir adaleti sağlanmalı”

ABONE OL
2 Eylül 2022 12:12
Şimşek, “Sosyal gelir adaleti sağlanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülkemizde ekonomik krizin getirdiği olumsuzlukların başında sosyal gelir adaletsizliğinin geldiğini belirterek, başta yöneticilerimiz olmak üzere, sosyal gelir adaleti sağlayacak tedbirlerin öncelikle ele alınması gerekli olduğunu söyledi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan ve aynı işi yapan personellerin maaş farklılıkları nedeniyle eşit işe eşit ücret verilmemekte olduğunu belirterek, “Bu durum çalışanlar üzerinde mutsuzluğa, verim kaybına, kurum işleyişinde ise verimsizliğe neden olmaktadır. Kamu kurumlarımızda eşit işlerde çalışanların özlük haklarına baktığımızda 3 farklı maaş uygulamasını görmekteyiz” dedi.

Kamu kurumlarındaki çalışanların özlük haklarını almalarını sağlayacak yasanın bir an önce çıkarılması gerekmekte olduğunu belirterek, “En son Milli Eğitim Bakanlığımızda önünde yaşanan Eğitimcilerimizin Öğretmenlerimizin hak arayışında güvenlik güçleri tarafında orantısız güç kullanılarak gördüğü muameleden bir eğitimci olarak utanç duyduğumu, kınadığımı ifade etmek isterim. Bu tür yaklaşımların yerine Öğretmenlerimizin dinlenmesini, imkanlar dahilinde sorunlarına çözüm getirilmesini isterdim” dedi.

“Ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren, yavrularımızı emanet ettiğimiz; Öğretmenlerimizin insani olarak eşit işe eşit ücret taleplerini de bırakarak maaşlarında, özlük haklarını iyileştirmelerini istemelerinin karşılığı cop ve biber gazı olmamalıdır” diyen Şimşek, şunları söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmene verdiği değeri anlamak için söylemlerine ve eylemlerine iyi bakılması gereklidir. Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. Eğitimin, ulusları yücelten faktör olduğunun bilincinde olan öğretmenler, Başöğretmenin direktifleri doğrultusunda, görevlerini fedakarca yapmışlar ve yapmaktadırlar. Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur. Ülkemizin geldiği noktada üç şeyin düzeltilmesi gereklidir. Eğitim, sağlık ve ahlak… herkesin bu konuda kişilerden, kurumlara kadar gereken önlemlerin alınması, adımların atılması gereklidir. Önce insan… denmeli… Mutlu bireyler… yaratılmalıdır.. İnanıyorum ki! eğitim, sağlık ve ahlak alanlarında adımlar atarsak, sözünde değil, özünde doğru insanlar yetiştirmiş olacağız. Bu nedenle başta yöneticilerimiz olmak üzere, sosyal gelir adaleti sağlayacak tedbirlerin öncelikle ele alınması gereklidir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.