DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırbistan, Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmama kararı aldı

Sırbistan, Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmama kararı aldı

ABONE OL
27 Şubat 2022 18:05
Sırbistan, Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmama kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan’ın Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğinin tam olduğunu fakat Rusya aleyhindeki yaptırımları desteklemeyeceğini açıkladı.

Balkan News’te yer alan habere göre; Yaptırımlar konusundaki kararını bugüne kadar bekleten ve bu nedenle Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic tarafından “Rusya’nın Kiev’e girmesini beklemekle” itham edilen Vucic, Sırbistan’ın resmi tavrını bu akşam açıkladı.

Sırbistan’ın zor günlerden geçtiğini vurgulayan Vucic, “Çok sayıda baskıyla karşı karşıya kaldık fakat Sırbistan vatandaşlarının menfaati için en iyi olan karara vardık” diye konuştu.

Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında Sırbistan’ın kararlarını açıklayan Vucic, Sırbistan’ın Avrupa’nın doğusunda yaşananlardan üzüntü duyduğunu, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteklerinin tam olduğunu, Ukrayna’ya silahlı saldırıları doğru bulmadıklarını, Rusya’ya yaptırım uygulamanın Sırbistan’ın çıkarlarına ters olacağını, askeri tarafsızlık prensibi çerçevesinde tüm yabancı partnerler ile askeri tatbikatların sonlandırılacağını, Ukrayna halkına insani yardım temin edileceğini ve Doğu Avrupa’da çatışmalara katılan vatandaşların cezalandırılacağını duyurdu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.