DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırp Ortodoks Kilisesi, Makedon Ortodoks Kilisesinin bağımsızlığını onayladı

Sırp Ortodoks Kilisesi, Makedon Ortodoks Kilisesinin bağımsızlığını onayladı

ABONE OL
26 Mayıs 2022 11:25
Sırp Ortodoks Kilisesi, Makedon Ortodoks Kilisesinin bağımsızlığını onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırp Ortodoks Kilisesi, Makedon Ortodoks Kilisesi – Ohri Başpiskoposluğu’na “otosefali” kazandıracak kararı onayladı.

Time Balkan’da yer alan habere göre;  Sırp Ortodoks Kilisesi’nin (SPC) 46. patriği Zagreb Ljubljana Metropoliti Porfirije bugün Üsküp’te, Makedonya Kilisesi Başpsikoposu Stefan ile ortak ayinde Sırp Kilisesi Meclisi’nin Makedon Ortodoks Kilisesi – Ohri Başpiskoposluğunun otosefalini kutsadığını ve onayladığını söyledi.

Porfirije, “Dualarınız sayesinde birlik kurduk ve şimdi kardeşler size başka bir sevinç getiriyoruz – Sırp Ortodoks Kilisesi Kutsal Hiyerarşik Konseyi oy birliğiyle Makedon Ortodoks Kilisesi’nin talebini kabul ediyor ve kilisemisin meclisi Ohri Başpiskoposluğu’nun otosefalliğini kutluyor.” ifadelerini kullandı.

Porfirije, Sırp Ortodoks Kilisesi Kutsal Meclisinin, Başpiskopos Stefan ve onun Kilise Meclisi ile işbirliği içinde Sinoda teknik ve organizasyonel detayları çözmesi için yetki verdiğini ve bunun ardından resmi bir kanunun resmi olarak ilan edileceğini de sözlerine ekledi.

Patrik Porfirije’nin haberi açıklamasının ardından, “Aziz Klimen Ohridski” Katedrali ve çevresinde bulunan insanlardan uzun ve yüksek bir alkış koptu.

(*) Otosefal, Ortodoksluk’ta kendilerine âit bir baş tarafından yönetilen ve kendi kendilerine başpiskopos/metropolit tâyin eden Ortodoks kiliselerine ve Doğu Ortodoks Kilisesi’ne verilen addır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.