DOLAR 32,3750 -0.33%
EURO 34,7038 -0.31%
ALTIN 2.391,62-1,27
BIST 10.177,021,31%
BITCOIN 18986110,97%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

SMA savaşçısı Güney destek bekliyor

SMA savaşçısı Güney destek bekliyor

Doğduğu günden beri SMA Tip-1 (Spinal Musküler Atrofi) hastalığı ile mücadele eden Güney bebek, tedavisi için gerekli paranın toplanması için Edirneli hayırseverlerin desteğini bekliyor

ABONE OL
22 Ocak 2024 11:04
SMA savaşçısı Güney destek bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğduğu günden beri SMA Tip-1 (Spinal Musküler Atrofi) hastalığı ile mücadele eden Güney bebek, tedavisi için gerekli paranın toplanması için Edirneli hayırseverlerin desteğini bekliyor. Başlatılan kampanyada istenilen miktarın büyük bir kısmı toplanırken, kalan miktarın da bir an önce toplanıp minik Güney’in makinalara bağlanmadan ilacına ulaşması gerekiyor.

Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde yaşayan fabrika işçisi baba Salim Elmacı ile ev hanımı anne Nurcan Elmacı’nın çocukları Güney’e doğumdan 1 hafta sonra SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Şu an 15 aylık olan minik Güney o gün den bu yana SMA Tip-1 hastalığı ile savaşıyor. Minik Güney’in tedavisi için Dubai’deki Zolgensma ilacına ihtiyacı var.

GÜNEY’İN TEDAVİYE ULAŞMASI İÇİN YÜZDE 28’LİK MİKTAR KALDI

Zor günler geçiren ve evlatlarının yaşama tutunması için büyük bir mücadele veren Elmacı ailesi, evlatları Güney’in tedavisi için Valilik onaylı “SMA Hastası Güney’e Destek Ol!” adıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanyada minik Güney’in tedavi olabilmesi için gerekli paranın şimdiye kadar yüzde 72’si toplanırken, kalan yüzde 28’lik kısmı için aile tüm hayırseverlerin ve devlet büyüklerinin desteğini bekliyor.

“KAYBEDECEK ZAMANI KALMADI”

Baba Salim Elmacı, Güney’e destek için açılan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, evladının doğduktan bir hafta sonra SMA tanısı aldığını ifade ederek, “Evladımı yaşatabilmek için Valilik onaylı bir kampanya başlattık. 13 aydır gece gündüz mücadele verdiğimiz bu kampanyada sizlerin desteğiyle istenen miktarın büyük bir kısmını tamamladık. Oğlum 15 aylık oldu. Kaybedecek zamanı kalmadı. Onu bir an önce ilacına ulaştırmamız gerekiyor. Desteğinize ihtiyacımız var. Evladım makinalara bağlanmadan onu ilacına ulaştıralım. Sesimizi duyan herkese, evladını kaybetme korkusuyla yaşayan bir baba olarak, yalvarıyorum. Allah rızası için elinizden geldiği kadar bize destek olun. Benim oğlumda yaşıtları gibi parklarda koşup, oynayabilsin” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN YAVRUMUN ELLERİNDEN TUTUN”

Evladının gözlerimin önünde eriyip giderken elinden bir şey gelmediğini belirten Güney’in annesi Nurcan Elmacı da “En zor sınav insanın evladı ile sınamasıymış. Güney’in gözlerinden akan her damla göz yaşıyla canımızdan can gidiyor. Geç kalacağız diye çok korkuyoruz. Yüreği güzel insanların vicdanına sesleniyorum. Güneyimi sizin merhametiniz kurtaracak. Lütfen yavrumun ellerinden tutun” dedi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.