DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051159-0,74%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sofya Büyükelçiliği’nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi

Sofya Büyükelçiliği’nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi

ABONE OL
2 Kasım 2023 11:37
Sofya Büyükelçiliği’nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla T.C. Sofya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Büyükelçi Aylin Sekizkök’ün davetlisi olarak katıldı.

Resepsiyonda Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakanı Nikolay Denkov, İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Savunma Bakanı Todor Tagarev, İnovasyon ve Büyüme Bakanı Milena Stoyçeva, Çalışma Bakanı Ivanka Shalapatova, Kültür Bakanı Krastyu Krastev, Cumhurbaşkanı Dışişleri Başdanışmanı Rusi Ivanov, Cumhurbaşkanı Kültür, Eğitim ve Turizm Başdanışmanı İlin Dimitrov, Meclis Başkan Yardımcısı Kristian Vigenin, Meclis Başkan Yardımcısı Filiz Hüsmenova, Başsavcı Vekili Borislav Sarafov, Genelkurmay Başkanı Amiral Emil Eftimov, Bulgaristan Ulusal Meclisi üyeleri, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve HÖH Milletvekilleri, HÖH Parlamento Grup Başkanı Delyan Peevski, GERB Parlamento Grup Başkanı Desislava Atanasova, Avrupa Parlamentosu Üyeleri İlhan Küçük, Atidzhe Alieva-Veli ve Sergei Stanishev, Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Bakan Yardımcıları, Valiler, Belediye Başkanları ve Rektörler yer aldı.

Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı törende konuşan Büyükelçi Sekizkök, Cumhuriyet’in 100 yıllık geçmişiyle gurur duyduklarını ve gelecek nesillere daha güçlü bir Cumhuriyet bırakma arzusunda olduklarını ifade ederek, resepsiyona katılanlara teşekkür etti.

Törende Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve Bulgaristan’ın önde gelen isimleri ile sohbet gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.