Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, polis ve gümrük ekiplerinin ortak çalışmasıyla sahte ilaç üretimi yapılan yasa dışı bir tesis ortaya çıkarıldı. Operasyonda anabolik steroidler, çeşitli tıbbi ürünler ve gıda takviyeleri ele geçirildi.
Operasyonun, Sofya Gümrük Dairesi’nden gelen ihbar üzerine başlatıldığı bildirildi. 6 Mart’ta Hollanda’dan gelen ve içinde aktif madde bulunmayan boş kapsüller ile blister ambalajlar içeren bir sevkiyatın tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda daha önce benzer suçlardan sabıkası bulunan bir kişinin yasa dışı üretim yaptığı adres belirlendi.

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda şüphelinin sıvı preparatlar ve tabletler üreterek bunları ampul ve blister ambalajlara doldurduğu tespit edildi. Üretilen sahte ilaçların bir internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden satışa sunulduğu, paketlerin ise gerçekte var olmayan bir ilaç üreticisinin adıyla piyasaya sürüldüğü belirlendi.
Operasyonla ilgili açıklama yapan Sofya Polis Departmanı Müdürü Başkomiser Lyubomir Nikolov, yasa dışı üretimin kayıt dışı yürütüldüğünü ve vergi kaybına yol açtığını belirtti. Nikolov, kaynağı ve içeriği doğrulanmamış ürünlerin ciddi sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları bu tür ürünleri satın almamaları konusunda uyardı.
Operasyon kapsamında tesiste kiracı olarak bulunan ve suç faaliyetlerine katıldığını itiraf eden bir kişi gözaltına alınırken, üretim ve dağıtım ağında yer aldığı değerlendirilen diğer kişilerin tespit edilmesi için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026