DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2063066-0,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokağın hem altı, hemde üstü dertli

Sokağın hem altı, hemde üstü dertli

ABONE OL
13 Temmuz 2023 10:43
Sokağın hem altı, hemde üstü dertli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatalı döşenen kanalizasyon boruları sebebiyle yağmur yağdığında apartmanların lağım koktuğunu söyleyen Kutlu, kendi sokağındaki çukurları gezdiği 3-4 şehirdeki toplam çukura bedel olduğunu kaydetti. Alt yapının onarılmadan üst yapı yapılmasına da tepki gösteren İsmail Kutlu “kanalizasyon boruları düzgün döşenmeliydi. Neden bunlar çalışmıyor? Madem bunlar çalışmıyor, üst yapıyı neden yapıyorsunuz? Tekrar kırmak zorunda kalacaksınız. Bizim verdiğimiz paralar boşuna sokağa atılmıyor mu? Acilen çözüm istiyorum” diye konuştu
“SOKAĞIMIZDAKİ ALT YAPI BORULARI HATALI DÖŞENDİ”
Abdurrahman Mahallesi Tarkan Kapı Mevkii’nde 5.sokakta yaşayan İsmail Kutlu” 1986 senesinde buradaki kutlu apartmanı rahmetli babam yaptı. 1986 senesinden beri bu mahallede oturuyorum ben hiç adres değiştirmeden. Maalesef Edirne sokağımızdaki altyapı kırıldı, yenisi yapıldı fakat yeni yapılan yeni altyapıda üzülerek söylüyorum ki kanalizasyon borusu hatalı döşendi. Kot farkı var. Aşağı yukarı 60-70 santim kot farkı olduğundan dolayı bizim kanalizasyonda apartman kanalizasyonlarının birçoğunu yeni kanalizasyona bağlayamadılar. Bağlayamadıklarından dolayı şu anda sokaklarımızdaki kanalizasyon borusu bomboş. Hiç su akmıyor yeni kanalizasyondan. Bu sefer ben de bundan dolayı Sayın Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik Bey’i aradım. Sıkıntılarımı anlattım. Bana belediye meclis kararı olduğunu söylediler. Böyle yüksekte yapması gerektiğini fakat ben daha sonraki belediye meclis üyesi arkadaşlarımı aradığım da ben böyle bir kararın olmadığını ve ben buranın yanlışlıkla aslında hatalı boru döşendiğini bildiğimden dolayı öğrendim oradaki bazı arkadaşlardan. Hatalı bir kanalizasyon borusu döşediklerin dolayı kanalizasyon boruları yüksek kaldı. Bundan dolayı bizim buradaki apartmanlarımızın birçoğu kanalizasyon gitmiyor. Bizim logarlarımız alçak kaldı. Ve bundan dolayı hatta bizim kaldırımlar 10 ay önce kırıldı, yıkıldı. Hiç ellenmedi olduğu gibi duruyor. Bundan dolayı şu anda büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Fakat sanıyorum ki Sayın Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bundan büyük ihtimalle haberi yoktur. Herhalde ekibi kendi kafasına göre bir iş yapıyor diye düşünüyorum ben. Sokaklarımız çukur içerisinde. Şu gördüğünüz lokal kapağını en alt üç kere dört kere yaptılar. Hep az çimento. Doğru düzgün çimento kullanmıyorlar. Bak sokaklarımız çukur içerisinde. Bazı çukurları kendi imkanlarımızla doldurduk. Bir araba burada çukura düştü. Port diple gelip kaldırdılar bu arabayı. Bu logar logarların içerisi kum dolu. Daha bir kere ben bu sokakların logarları kaldırılıp kumun temizlediğini görmedim. Şu anda bizim binalarımızın birçoğu eski kanallara bağlı. Yani şu anda bizim eski kanal bağlı olduğundan gider de çok zayıf olduğundan en ufak bir yağmurda apartmanlarımızın lağım basıyor ve yağmurda gelin girin apartmanımızda lağım kokuyor.
“ALT YAPIYI YAPMADAN ÜST YAPIYI YAPARSAN TEKRAR KIRMAK ZORUNDA KALIRSIN, PARALAR BOŞA GİDER”
Kutlu; “Benim talebim şudur. Bir. Bir kere bu sokak bir kere yapılışı hatalı. Burada bir kod farkı hatası var. Madem ki yeniden yapıldı, kanalizasyon boruları düzgün döşenmeliydi. Neden bunlar çalışmıyor? Madem bunlar çalışmıyor, üst yapıyı neden yapıyorsunuz? Yapmayın. Tekrar kırmak zorunda kalacaksınız. Bizim verdiğimiz paralar boşuna sokağa atılmıyor mu? Yani bir şeyi üç kere yaparsan, beş kere yaparsan, haliyle bütçe buna yetmez. Ama bir kere az ve öz yapılırsa, temiz yapılırsa bu iş herhalde vatandaşların da çaresine bir çözüm bulunur. En azından bu iş temiz olur, vatandaşlar memnun kalır, paralar da çöpe gitmez diye düşünüyorum. Benim sokağım en az üç kere kazıldı”dedi
“BU SOKAK GEZDİĞİM 3-4 ŞEHİRDEKİ TOPLAM ÇUKUR SAYISINA BEDEL”
Alt yapı gibi üst yapının da kötü halde olduğunun altını çizen İsmail Kutlu “Ben bayramdan on gün önce tatile çıktım, sekiz, on tane şehir gezdim. Üç tane çukur görmedim gezdiğim şehirlerde. Sadece benim sokağımı çekin, tek tek en az on tane, on beş tane çukur var sokaklarda. Yani üç, dört şehirdeki toplam çukura bedel bu sokak. Yani neredeyse yaşanmayacak hale geldi sokağımız. Yani bundan dolayı bir sistemimiz var ki komşularımız da aynı dertten muzdarip. Yani şu anda sokağımız berbat bir şekilde. Benim sıkıntım bu.
Ben acil çözüm istiyorum. Alt yapısı olmayan bir yere üst yapı yapılması hem insanları kandırmaktır, hem bir de paranın çöpe atılmasıdır. Bunu özellikle Sayın Recep Gürkan’ın bu işi takip etmesini, gerekli birimlere veyahut da yapan firmalara tekrar söyleyip de bunun acile giderilmesini istiyorum.”diye dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.