DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.296,120,83
BIST 9.055,812,83%
BITCOIN 22832300,63%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokak hayvanlarının gönüllü koruyucuları

Sokak hayvanlarının gönüllü koruyucuları

ABONE OL
11 Şubat 2020 10:35
Sokak hayvanlarının gönüllü koruyucuları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Barınağı Birimi’nce gönüllü vatandaşlara ‘Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi’ verildi. Edirne Belediyesi ile Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitimlerinde sertifika almaya hak kazananlar Yerel Hayvan Koruma Kimliği’ne sahip olacak.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Birimi’nce ‘Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi’ verildi. Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime 66 hayvansever katıldı.

Eğitim öncesinde konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrukulu, Gönüllü Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi’ni dönem dönem gerçekleştirdiklerini belirterek, “Edirne Belediyesi olarak Trakya’nın en iyi hayvan barınağına sahibiz. Hayvansever dostlarımızla birlikte el ele vererek; sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu eğitimlerle asıl arzuladığımız yaşamı paylaştığımız canlılar ile ortak bir yaşam alanı oluşturmak ve onların yaşam hakkına saygılı ve hoşgörülü olabilmek. Kentte yaşayan tüm paydaşlarla daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent sunmaya çalışıyoruz. Edirne çok özel bir şehir. Birçok anlamda Türkiye’ye örnek olmuş bir şehiriz. Edirne mutlu insanların şehri. Sokaktaki canlarımızla hayatı paylaşınca daha da mutlu olacağız. Bu eğitime katıldığınız için herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Veteriner Hekim Müslüm Karadağ Hayvanların Kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi, Ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, Hayvan Bakımı ve beslenmesi, hayvan davranışları hakkında bilgiler verdi.

Orman Mühendisi Nazan Erkürekçi de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama yönetmeliğini anlatarak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Trakya Veterinerler Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü de katılımcılara hasta hayvanların tanınması hakkında önemli bilgiler verdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.