DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 35,0592 0.23%
ALTIN 2.456,580,85
BIST 9.815,381,01%
BITCOIN 20983610,75%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması şart”

“Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması şart”

ABONE OL
14 Haziran 2022 10:02
“Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması şart”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi (EKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu sayıları hızla artmakta olan sokak köpeklerinin sistemli bir şekilde kısırlaştırılması gerektiğini bildirdi.

EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Yüksel ve Başkan Yardımcısı Esen Öcel, kentteki hayvanları koruma dernekleri ve Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası’na ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hayvan koruma dernekleriyle yaptıkları görüşmelere değinen Yüksel ve Öcel, “Yaptığımız görüşmeler sonucu, kentimizde bizimle birlikte yaşayan canlarımızın birçok sorunu olduğu konusunda hemfikir olduk. Ancak hepimizin ortak görüşü olan ve ivedilikle halledilmesi gereken en temel konu, sayıları hızla artmakta olan köpeklerimizin sistemli bir şekilde kısırlaştırılmasıdır. Kentimizin köpeklerinin beslenmesi ve uyuz, kuduz, gençlik hastalığı gibi sağlık sorunları konusunda canla başla çalışan derneklerimiz, artan popülasyona artık yetişemez hale gelmiş ve bu da canlarımızın yaşam kalitesini oldukça düşürmüştür. Bu durum sadece köpeklerimizi, hayvan severleri ya da dernekleri değil tüm kentlileri ilgilendiren bir hal almıştır” dedi.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak dernekleri ve Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası ile yaptıkları görüşmenin ortak sonucuna değinen Yüksel ve Öcel, “Kentimizdeki köpeklerin bir an önce kısırlaştırılması için planlı bir çalışmanın başlatılması gerektiğini ve bu konuda yapılan planlama ve çalışmanın kamuoyu ile paylaşılması ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Valiliğinin konu ile ilgili birimlerini, sürece nasıl katkı sunabileceğimiz gündemiyle ziyaret edecek, ardından çıkaracağımız yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.