DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20779721,34%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son yağışların da katkısı olmadı, alarm durumu devam ediyor

Son yağışların da katkısı olmadı, alarm durumu devam ediyor

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı’na son yağışlar beklenen oranda etki etmedi.

ABONE OL
6 Aralık 2023 11:01
Son yağışların da katkısı olmadı, alarm durumu devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Keşan İlçesi’ne içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı’na son yağışlar beklenen oranda etki etmedi.

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, son düşen yağmurların ardından Kadıköy Barajı’ndaki son durum hakkında bilgilendirme yaptı.

Yağışların beklenen oranda etki etmediğini belirten Başaran, tasarrufa devam çağrısı yaptı.

Sıcak ve kurak geçen yaz aylarının ardından, geçtiğimiz günlerde düşen yağışlar Kadıköy Barajı’na yaramadığını belirten Erhan Başaran, “Bölgemiz genelinde yaşanan kuraklık, Kadıköy Barajı’nın boşalmasına neden olmuştu. Barajımızdaki yüzde 4’lük doluluk oranı ile son yılların en düşük seviyesine gerilemişti. Geçtiğimiz günlerde ise düşen yağışlar sonrasında 1 milyon 100 bin metreküp su gelmesiyle birlikte, barajımızdaki doluluk 3 milyon 400 metreküpe, yani yüzde 6’ya ulaştı. Açıkça söylemek gerekirse düşen yağışlar barajdaki doluluğa etki etmedi diyebiliriz. Halen kritik seviyelerdeyiz” diye konuştu.

Yağışların bekleneni vermediğini ifade eden Erhan Başaran, dip suyunu çekmek için platform kuracaklarını söyleyerek, tasarruf konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Kadıköy Barajı’nda alarm durumunun devam ettiğini kaydeden Başaran, “Susuz kalmamak için çözüm yolları üretmeye devam ediyoruz; ancak herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Suyu tasarruflu kullanmalıyız. Yüzünüzü yıkarken, dişinizi fırçalarken, abdest alırken, duş alırken, araba yıkarken suyu lütfen dikkatli kullanalım” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.