DOLAR 32,3731 0.14%
EURO 34,9795 -0.29%
ALTIN 2.323,760,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal Konut Projeleri toplantısı yapıldı 

Sosyal Konut Projeleri toplantısı yapıldı 

ABONE OL
12 Ağustos 2022 10:58
Sosyal Konut Projeleri toplantısı yapıldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne genelinde gerçekleştirilecek Sosyal Konut Projeleri Uygulamaları ile ilgili toplantı belediye başkanları ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla, Vali H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “TOKİ Sosyal Konut Projesi 2022” ile 81 ilde dar gelirli, emekli, yeni evlenecek çift, şehit ve gazi yakınları gibi öncelikli grupların maliyetine ev sahibi olabileceği proje kapsamında, konut yapımı için hazine arazileri de tahsis edilebilecek.

Proje ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk’ün yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından ilimiz genelinde yapılabilecek çalışmalar toplantıda değerlendirildi.

Vali Kırbıyık toplantıda yaptığı değerlendirmede; “Süreç içerisinde ilimizin bu çalışmadan en yüksek seviyede faydalanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüzün, Belediyelerimizin ve yetkili kuruluşlarımızın ortak bir çalışma yapmasının faydalı olacağını değerlendiriyoruz. Bizim gibi tarihi varlıkları, kültürel varlıkları fazla olan illerde, şehrin bu hüviyetinden kaynaklı olarak yapı stoğunda eskimeler de oluşmaktadır. Bu çalışmalar şehrimiz açısında bir fırsat olarak görülmelidir. Dolayısıyla burada gerek belediyelerin mülkiyetindeki arazilerin gerekse hazine arazilerinin bilgilerinin toplanmasının ve değerlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu konuda ilimiz genelinde yapılabilecek çalışmalar için alan planlamalarımızı bu toplantı ile yapmış oluyoruz.”

Toplantıya Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Çevre, Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.