DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20900530,12%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal mesafeli alternatif kutlama

Sosyal mesafeli alternatif kutlama

ABONE OL
25 Kasım 2021 23:33
Sosyal mesafeli alternatif kutlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtında alternatif kutlama töreni düzenledi. Törende sosyal mesafe kurallarına uyulurken, Atatürk Anıtına karanfil bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Anıta çiçek bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anıttaki törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Korcan Tuna katılım sağladı.

“GENÇLERİMİZİN 19 MAYIS RUHU İLE KARANLIK SÜREÇTEN ÇIKACAĞINA EMİNİZ”

Anıta karanfil sunulmasının ardından konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelemizin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 101. Yılında Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olma, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet değerlerine, devrimlerine, bağımsızlığa geleceğine sahip çıkma , Ulusumuzun çağdaş değerlerle donatılmış bütün kalelerini savunma, karanlık zihniyetlerin eğitim, demokrasi, adalet, çağdaşlığa zarar verecek işgallerine ve ülkemizin her karışında önümüze konulan zorluklara göğüs germeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu önemli gününde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere, vatan savunması için, ekmek parası için, özgürlük, demokrasi, hak ve adalet için yaşamlarını yitiren genç kardeşlerimizi minnetle anıyor ve aziz ruhlarının önünde saygı ile eğiliyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun”dedi.

“PANDEMİ SÜRECİ İÇİMİZDEKİ HEYECANA VE GURURA ENGEL DEĞİLDİR”

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Korcan Tuna “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bir milletin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en somut örneğidir. 101’inci yılını kutladığımız bu coşku bu yıl koronovirüs tedbirleri kapsamında meydanlarda yaşanamasa da bu pandemi süreci, içimizdeki heyecan ve gurura engel değildir. Cumhuriyetin, Mustafa Kemal’in ve bağımsızlığın yılmaz bekçileri gençler de Atatürk ilke ve devrimlerinin yürüme kararlılığında bireyler olarak 19 Mayıs ’14’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.