DOLAR 32,5063 0.37%
EURO 34,7592 0.44%
ALTIN 2.398,840,80
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1888431-4,84%
Edirne
18°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

“Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl” toplantısı yapıldı

“Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl” toplantısı yapıldı

ABONE OL
26 Ekim 2022 11:08
“Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl” toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu’nun ‘Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl’ programının 5’incisi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Elde edilen bilgiler rapor haline getirilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Geleceğe yönelik sosyal politika stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla kurul toplantılarının 7 bölgede seçilen 7 il Edirne, Mardin, Konya, Artvin, Van, Hatay,  İzmir olarak belirlendi. ETSO’da kentin paydaşlarıyla bir araya gelinen geniş katılımlı toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve Kurul Üyesi Dr. Murat Yılmaz, kurum müdürleri, STK temsilcileri, sendika temsilcileri katıldı.

“OLDUKÇA VERİMLİ BİR TOPLANTI”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık “Bugün Cumhurbaşkanlığımızın Sosyal Politikalar Kurulu’nu ilimize misafir etmenin ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağ olsunlar Türkiye genelinde 7 bölgede 7 ilde bu programı düzenliyorlar. Bölgemizde de Edirne ilini tercih ettikleri için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün burada dezavantajlı grupların temsilcileri, sosyal alanda çalışma gösteren kuruluşlarımız yine odalarımız, borsalarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla üniversitemizin katılımıyla ilimize dair genel bir değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Oldukça verimli bir toplantı olduğunu ifade edebilirim. Ben katılımlarından dolayı tekrar aramızda bulunan Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekilimize, Kızılay Genel Müdürümüze, kıymetli hocalarımıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“EDİRNE’DE ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLERİ CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan Kurul olarak Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu olarak bizim programımız kapsamında 7 bölge 7 il sürecinde Marmara Bölgesi’ni temsilen ve Edirne’de toplantımızı planladık. Sayın Valimize ve tüm katılımcılara da huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Edirne’mize özgü çok önemli sosyal sorunları, yerel düzeyde yaşanan Sosyal problemleri ele alma ve tartışma fırsatımız oldu. Takdirimiz doğrultusunda şöyle bir saptama yapmak durumundayız. Hükümetlerimiz son 20 yıldır sosyal politikalar alanında çok önemli uygulamaları hayata geçirmiş durumda. Burada sosyal politikalarımızın temelinde halk temelli uygulamalar söz konusudur. Özellikle büyümeden elde ettiğimiz gelirle dezavantajlı grupların temel ihtiyaçlarının karşılanması gelirin adaletli bir şekilde dağıtılması konusunda sosyal politikaların ve sosyal yardımların çok önemli rolleri bulunmaktadır. Biz de planladığımız doğrultuda 7 bölge 7 il kapsamında şu an Edirne’deki toplantımızı tamamlamış durumdayız. Önemli bilgiler elde ettik. Bizler de kurul olarak Ankara’ya döndüğümüzde bunu rapor haline getirip, politika statüsüne dönüştürüp Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Ben ev sahipliği için Sayın Valime çok teşekkür etmek isterim. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere tüm teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.