DOLAR 32,4885 0.31%
EURO 34,7026 0.27%
ALTIN 2.406,591,13
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1850682-5,52%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Su tasarrufu çağrısı yaptı

Su tasarrufu çağrısı yaptı

ABONE OL
7 Ocak 2021 11:46
Su tasarrufu çağrısı yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, kuraklıkla beraber gündeme gelen su sıkıntısı nedeniyle tasarruf çağrısı yaptı.

Kurak geçen yılların ardından ülkemizde ve hatta dünyadaki sular azalmaya başladı. Özellikle Trakya’da ve İstanbul’da bu nedenle barajlardaki doluk oranları oldukça düşüş gösterdi. Bu kapsamda sudan tasarruf yapıp, israfı önlemek büyük bir önem arz ediyor. Kentin tanınmış esnaflarından, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar’da su tasarrufuyla ilgili bir çağrıda bulundu.

Bir damla suyun bile bekçiliğini yapmak gerektiğini vurgulayan Dinar şöyle konuştu; “Son yıllarda bütün dünyanın gündeminde kuraklık var. Bilim insanlarının söylediğine göre doğanın bilinçsiz kullanılmasından kaynaklanan bir su sorunumuz var. Artık sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın su sorunu var. Dünyanın her tarafında su sıkıntısı ve kuraklıkla ilgili haberler görüyoruz. Burada artık israf da çok önemli. Yağmurlar yağacak, barajlarımız çoğalacak ama burada israf çok önemli. Bizim de mesleğimiz belki de dünyada en çok su tüketen mesleklerden bir tanesi. Çünkü her şeyimiz suyla. Hijyen çok önemli ama burada tasarruf da etmeliyiz. Bilmeden israf ediyor muyuz? Tabi ki ediyoruz. Şimdi önemli olan israfı önlemek. Bir damla suyun bir can olduğunu biliyoruz. Bir damla su bir cana can katıyor. O zaman gelin hep beraber her gün milyonlarca damla su biriktirelim. Milyonlarca cana can katalım. Lütfen su tasarrufu edelim. Çünkü önümüzdeki yıllarda bir damla suya ihtiyacımız olduğu günler olmasın. Artık bütün çalışanlarımıza tembihleyeceğiz. Eskiden bilmeden su akıtıyordunuz. Ama şimdi bir damla suyun bekçiliğini yapacaksınız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.