DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7439 -0.01%
ALTIN 2.490,150,24
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20475172,35%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suç duyurusunda bulundular

Suç duyurusunda bulundular

ABONE OL
12 Nisan 2021 11:57
Suç duyurusunda bulundular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanlığı tarafından, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve beraberindekiler adliyeye giderek, sosyal medya hesabından yaptığı paylayım nedeniyle Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç suç duyurusunda bulundular.

Yaptığı suç duyurusunun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, adaletin gereğini yapacağına inandıklarını söyledi.

Pekcanlı, şunları söyledi; “Edirne Adliyesinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Sebebi de Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın, Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara yönelik yapmış olduğu paylaşım. Daha sonra paylaşımını kaldırdı, özre benzeyen ama bunu da söylediğini kabul eden bir metin yayınladı. Biz toplumsal baskıyı da göz önünde bulundurarak, CHP Edirne İl Örgütü olarak, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Böyle bir makamda olan birinin bu şekilde nefret ve kin söylemlerinde bulunması bizleri çok derinden üzmüştür. Bu üzücü olay siyaset üstü bir olaydır. Bu nedenle vicdanı olan herkesi, tüm siyasileri şikayete davet ediyorum. Özellikle iktidar partisi il başkanı ve milletvekilinden Edirne’de yaşanan bu durumla ilgili açıklama bekliyoruz” dedi.

Pekcanlı’ya Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Güngörmedi ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Türker Altıerler de eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.