DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,750,85
BIST 9.879,581,68%
BITCOIN 20865291,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sulama desteğinde son gün 15 Mart

Sulama desteğinde son gün 15 Mart

ABONE OL
5 Mart 2022 11:57
Sulama desteğinde son gün 15 Mart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplu Basınçlı Tesisi yüzde 50 hibe desteği süresinin 15 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. Tarımsal sulama amaçlı güneş enerjisi sistemleri ile akıllı sulama sistemi yatırımları da destek kapsamına alındı. Destekten faydalanmak isteyen Edirneli çiftçiler bu tarihe kadar Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; 2022 Yılı 17. Etap yüzde 50 Hibe Desteği Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapılarak destekleme başvuruları süresi 15 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldı.

DESTEĞE GÜNEŞ ENERJİSİ VE AKILLI SULAMA SİSTEMLERİ DE DAHİL EDİLDİ

Tebliğ de yapılan değişiklikle destekleme kapsamına, Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri dahil edildi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen Edirneli çiftçiler 15 Mart 2022 tarihine kadar Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen başvurmalı gerekiyor.

PROGRAMIN YATIRIM KONULARI

Söz konusu hibe desteği programı ise şu yatırım konularını kapsıyor;

Tarla İçi Damla Sulama Sistemi Kurulması, Tarla İçi Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması, Tarla İçi Mikro Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması, Tarla İçi Yüzey Altı Damla Sulama Sistemi Kurulması, Lineer veya Center Pivot Sulama Sistemi Kurulması, Tamburlu Sulama Sistemi Kurulması, Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulması, Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve Akıllı sulama sistemleri

HİBE DESTEĞİ ORANI

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilirken, Hibe başvuru formunda belirtilen hibeye esas mal alım tutarının, başvuru değerlendirme aşamasında tespit edilen referans fiyatlar içinde kalan kısmı, hibe sözleşmesinde hibeye esas mal alım tutarı olarak belirleniyor. Referans fiyatları aşan kısmı ise referans fiyat farkı olarak belirlenerek tamamı yatırımcı tarafından karşılanıyor. Hibeye esas mal alım tutarı 1 Milyon TL’yi geçemiyor. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.