DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2268902-1,63%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanallarda sıkışan balıklar için seferber oldular

Kanallarda sıkışan balıklar için seferber oldular

ABONE OL
5 Ekim 2020 16:07
Kanallarda sıkışan balıklar için seferber oldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de, çeltik tarlalarını sulamada kullanılan kanallara kaçan yavru balıklar toplanarak Meriç Nehri ve göletlere bırakılıyor.

İpsala Kaymakamlığı, sulama kanallarına sıkışan balıkların yaşatılması ve ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Ekrem Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Gaygusuz’un önerisiyle, sulama kanallarında kalan balıkların Meriç Nehri ve göletlere salınması kararı alındı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İpsala Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışmada, suların çekilmesiyle kanallarda sıkışan yavru balıklar toplanarak doğal yaşam ortamlarına salındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Güngör, balıkların telef olmasının önüne geçildiğini belirtti.

Çalışmaların titizlikle süreceğini aktaran Güngör, şunları kaydetti:

“Sulama kanallarında kalan yavru balıklar, Meriç Nehri ve göletlere salınacak. Toplanacak balıklardan özellikle ekonomik değeri olan sazan, yayın balığı, turna, sudak, tatlısu levreği ve diğer ekonomik balıkların kamu veya özel sektöre ait kültür balıkçılığı işletmelerinde bakıma alınması, ülke ve yöre ekonomisine katkı sağlanması kararı alındı.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.