DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041140-1,05%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Süt hijyeni ve buzağı bakımı eğitimi verildi

Süt hijyeni ve buzağı bakımı eğitimi verildi

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi” eğitim toplantısı, büyük ilgi gördü. Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez ve Arş. Gör. Hasan Doğan eğitim verdi.    

ABONE OL
22 Mart 2024 17:42
Süt hijyeni ve buzağı bakımı eğitimi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yetiştiricilere yönelik “Süt Hijyeni, Sağım Hijyeni ve Buzağı Bakım Beslemesi” eğitim toplantısı düzenlendi.

Müdürlüğün Konferans Salonunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez, Arş. Gör. Hasan Doğan’ın eğitim verdiği toplantıya İl Müdürü Atilla Bayazıt’ın yanı sıra çeşitli birliklerin başkanları, ilçe müdürleri, teknik personel ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

“SÜT VE SAĞIM HİJYENİ HEM HAYVAN HEM DE HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Toplantının açılışında konuşan Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne’nin hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek, süt hijyeni ve sağım hijyeninin hayvan sağlığı ve halk sağlığı açısından önemine vurgu yaptı.

Bayazıt, hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilir olması açısından özellikle her yıl bir inekten bir buzağı alınması doğan buzağıyı yetişkin haline getirilmesinin önemine değindi.

“YETİŞTİRİLEN HER BUZAĞI İÇİN DESTEK”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı 2024-2028 Yılı hayvancılık yol haritasında sınırlama olmaksızın yetiştirilen her buzağı için destek ödemesi yapılacağını belirten Bayazıt, “Bakanlığımız yeni destekleme modeli ile desteklemelerde sınırlar kaldırılacak, üreten herkese ürettiği kadar destek verilecektir. Bakanlığımız temel, yönlendirici ve verimlilik esaslı destekleme modelini 2024 yılı itibariyle hayata geçiriyor. Bu kapsamda; Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek ödemesi verilecektir. Bakanlığımız tarafından kadınlarımıza ve gençlerimize yapılacak olan pozitif ayrımcılık ile ilave olarak yüzde 70 destek sağlanacaktır. Buzağılar hayvancılığımızın geleceğidir.  Bizler Bakanlık olarak her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETİM ÜYELERİ SÜT HİJYENİ VE BUZAĞI BAKIMINI ANLATTI

Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Yenilmez “Sağım Kuralları ve Sağım Hijyeni” konularında, Arş. Gör. Hasan Doğan da “Buzağı Bakım ve Beslemesi” konularında sunum yaptı. Yapılan sunumların ardından İl Müdürü Bayazıt tarafından Yenilmez ve Doğan’a plaket takdim etti.

Ayrıca, Süt ve Sağım Hijyeni Projesi kapsamında 375 kadın yetiştiriciye sağım hijyen seti dağıtılacağı, toplantıda ise temsili olarak 9 kadın yetiştiriciye 1’er adet sağım hijyen seti verildiği öğrenildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.