DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20779721,34%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Süt Üreticileri Birliğinde Suiçmez güven tazeledi

Süt Üreticileri Birliğinde Suiçmez güven tazeledi

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği’nde mevcut Başkan Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybura'nın yarıştığı Seçimli Genel Kurulu’nda geçerli sayılan oyların 194’ünü alan Suçimez, güven tazeledi. Yarışın diğer ismi Baybura ise 94 oy aldı.

ABONE OL
17 Şubat 2024 19:33
Süt Üreticileri Birliğinde Suiçmez güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 410 üyesi bulunan Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği’nin Seçimli Genel Kurulu Edirne Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı. Genel kurula, Trakya Birlik Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı ve birlik üyeleri katıldı. Divan Başkanlığı’na Sedat Tosun, Başkan Yardımcılığı’na Ender Sar, Katip Üyelikleri’ne Mehmet Cüneyt İmga ve Kamil Gega seçildi.

Mevcut Başkan Mustafa Suiçmez ile İzzet Baybura’nın yarıştığı seçimlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim, denetleme, faaliyet, bilanço ve bağımsız denetim raporu okundu.

“HAYVANCILIKTA ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ”

Genel Kurulda konuşan Edirne Merkez ve Süloğlu SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, sektördeki zorluklara dikkat çekti. Suiçmez, hayvancılığın tarım sektörünün en zor alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Keşke sizlere hayvancılıkla ilgili, fiyat politikalarıyla ilgili güzel haberler verme şansım olsaydı. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bunun bilincindeyim” dedi.

“PİYASAYA ARZ EDİLEN SÜT MİKTARI DÜŞTÜ”

Başkan Suiçmez, 10 yıl önceki genel kurulda birliklerinin bin 200-300 kişiyle toplandığını ifade ederek, o dönemde istifa eden veya ayrılan üreticilerin az olduğunu belirtti. Ancak günümüzde 410 aktif üretici bulunduğunu dile getiren Suiçmez, 10 yıl önce Birliğin günlük olarak piyasaya arz ettiği süt miktarının 50-55 ton civarında olduğunu, ancak günümüzde bu rakamın 27-28 tonlara düştüğünü açıkladı.

“KÖYLERİMİZDE HAYVANCILIK TERK EDİLİYOR”

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, fiyat politikalarının ve istenilen fiyatların verilmemesinin sonucunda köylerdeki hayvancılığın büyük ölçüde terk edildiğine dikkat çekerek, özellikle Ekmekçi, Karabulut ve Budakdoğanca gibi köylerde hayvancılığın tamamen terk edildiğini ifade etti.

“KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNE ÖNEM VERİLMELİ”

Suiçmez, geçmiş yıllarda bu köylerde süt üreticiliği yapan çiftçilerin bulunduğunu ancak zamanla bu sayının azaldığını ve köylerde artık hiç süt üreticisi kalmadığını belirtti. Toplamda 31 süt toplama merkezi bulunduğunu ve 410 kişinin hayvancılık ve süt üretimiyle uğraştığını ifade eden Suiçmez, fiyat politikaları ve küçük aile işletmelerine verilmesi gereken önemi vurguladı.

Türkiye’deki hayvancılığın büyük bir kısmının hala köylerdeki küçük aile işletmelerinden kaynaklandığını aktaran Suiçmez, Türkiye’deki süt üretiminin yüzde 67’sinin bu işletmelerden geldiğini söyledi. Bu durumun ülke genelindeki hayvancılık potansiyelinin büyük kısmının köylüler tarafından sağlandığını gösterdiğini belirtti.

“YAZACAK KALEM VE MASA YOKTU”

Birliklerinin yolculuğunu ve elde ettikleri başarıları anlatan, Suiçmez, 2008 yılında birliğin başına geçtiklerinde ellerinde yazacak kalem bulamadıklarını, hatta bir masalarının bile olmadığını belirtti. Ancak, azimle çalışarak bugünlere geldiklerini ifade etti.

Başkan Suiçmez, o yıllarda birliklerinin merkez binasının bile olmadığını hatırlatarak, şimdi ise kendi malı olan bir binaya sahip olduklarını ve birçok yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı. Özellikle, birliklerinin hiçbir borcunun olmadığını ve hatta bir miktar paranın biriktiğini söyledi. Geçtiğimiz yılda beş personelin emekli olduğunu ve kıdem tazminatlarını ödeyerek helalleştiklerini belirten Suiçmez, bu süreçte ellerinde hiçbir kuruma borçlarının olmadığını dile getirdi.

“VERDİĞİNİZ YETKİYİ ASLA KÖTÜ KULLANMADIK”

Verilen yetkileri kötüye kullanmadıklarını vurgulayan Suiçmez, birliklerinin üyelerine ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade etti. Başkan Suiçmez, birliklerine verilen yetkilerin, üyelerin güvenini sağlamak ve onların çıkarlarını korumak amacıyla kullanıldığını belirtti. Yanlış bir adım atıldığında bunun birlik yönetimi kadar tüm üyeleri etkileyeceğini ve sorumluluğun herkesi kapsadığını vurgulayan Suiçmez, bu nedenle ellerine geçen yetkileri dikkatle kullandıklarını dile getirdi.

Suiçmez, birliğin mali ve ekonomik güç açısından sağlam bir yapıya sahip olduğunu belirterek, çeşitli zorluklara rağmen birliklerinin ayakta kaldığını ve hatta güçlendiğini ifade etti. Bu durumun, birlik üyelerinin sağlam iradesi ve birlik içindeki dayanışmanın bir sonucu olduğunu vurgulayan Suiçmez, birliğin önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu da hatırlattı.

ÜRETİCİLERE ÇAĞRI: BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIN!

Son olarak üreticilere seslenen Suiçmez, birlik seçimleri öncesinde birliğe sahip çıkmalarını ve oy tercihlerini özgürce yapmalarını istedi.

Suiçmez, üyelerin katılımını ve desteklerini istediklerini belirterek, hiç kimsenin zorla oy vermeyeceğini ve herkesin tercihinin kendine ait olduğunu vurguladı. Seçimlerin önemine değinen Suiçmez, üyelerin seçimde özgür iradeleriyle tercih yapacaklarını ifade etti.

Suiçmez, üyelere bugüne kadar verdikleri destek için teşekkür ederek, desteğin devamını dileyerek birlik için önemli olanın üyelerin katılımı olduğunu belirtti.

BAŞKAN SUİÇMEZ GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından gidilen seçimlerde kullanılan 291’oyun 3’ü geçersiz sayılırken, geçerli oyların 194’ü alan mevcut başkan Mustafa Suiçmez güven tazeleyerek yeniden Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği başkanlığına seçildi. Diğer başkan adayı İzzet Baybura ise 94 oy aldı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.