Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Bulgaristan topraklarında meydana gelen çok sayıda yangına rağmen halihazırda tehdit altında yerleşim yerleri ve sıkıntı yaşayan vatandaşların bulunmadığını dile getirerek, durumun giderek normalleştiğine dair güvence verdi.
BNR Türkçe’de yer alan habere göre, Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’ye konuşan Bakan, Svilengrad bölgesinde devam eden yangının 120 bin dekarlık alanı kapsadığını açıkladı ve orduya ait buldozerler ile hendeklerin açılacağını duyurdu.
Kuzey Makedonya sınırında, Petriç yakınlarındaki yangını kontrol altına almak üzere ekiplerin görevlendirildiğini ve sınırın diğer tarafında da çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Stoyanov, Bulgar yetkililerin Makedon meslektaşlarıyla iletişim halinde olduklarını ve gerekmesi durumunda her iki tarafın da birbirlerine yardım edeceklerine dair güvence verdi.
İçişleri Bakanı son günlerde yangınlarla mücadele çalışmalarına 400’ün üzerinde yetkili ve 135 itfaiye aracının katıldığını belirtti ve vatandaşlara daha sorumlu olmaları konusunda çağrıda bulundu.
Stoyanov, durumun normale döndüğünü ve dün geceden bu yana Varna otoyolunun trafiğe açık olduğunu duyurdu.
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025