DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739921,23%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tabakoğlu Bulgaristan Tarım Fuarı’na katıldı

Tabakoğlu Bulgaristan Tarım Fuarı’na katıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan'ın Filibe şehrinde düzenlenen Uluslararası Tarımsal Gıda Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

ABONE OL
22 Şubat 2024 13:57
Tabakoğlu Bulgaristan Tarım Fuarı’na katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan’ın Filibe şehrinde düzenlenen Uluslararası Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Rektör Tabakoğlu’nun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ve birçok önemli ismin yer aldığı törende, geleneksel halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlik büyük ilgi gördü.

Açılış törenine, Trakya Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden katılımcılar ve çiftçiler de katıldı. Basın toplantısında konuşan Fuar Genel Müdürü Dr. Ivan Sokolov, fuara bu yıl katılan şirket sayısında önemli bir artış olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi standının da yer aldığı fuarda, 21 ülkeden yaklaşık 600 şirket temsil edildi.

Açılış töreninin ardından düzenlenen konferans programında, Rektör Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, “Tarımda Türkiye-Bulgaristan İşbirliği” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Trakya Üniversitesi’nin teknolojik potansiyeli ve Balkanlar’daki tarımsal fırsatlar üzerine vurgu yapıldı. Rektör Tabakoğlu, Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev’i Türkiye’ye davet ederek, Trakya Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti ve organizasyon için teşekkürlerini iletti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.