DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20682760,64%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tabakoğlu, “İyi bir hekim, iyi bir liderdir”

Tabakoğlu, “İyi bir hekim, iyi bir liderdir”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile “Liderlik Yetkinliği” adlı söyleşide bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi ve hastanesinde yapılan çalışmalara vurgu yaparak, "İyi bir hekim, iyi bir liderdir" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
20 Mart 2024 12:06
Tabakoğlu, “İyi bir hekim, iyi bir liderdir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile “Liderlik Yetkinliği” adlı söyleşide bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi ve hastanesinde yapılan çalışmalara vurgu yaparak, “İyi bir hekim, iyi bir liderdir” ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi öğrencileri ile Dr. Ratip Kazancıgil Amfi binasında bir araya gelerek “Liderlik Yetkinliği” adlı söyleşiyi gerçekleştirdi.

“İYİ BİR HEKİM, İYİ BİR LİDERDİR.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim ve akademisyenlik hayatı hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında Trakya Üniversitesi ve hastanesi ile ilgili yapılan çalışmaları aktardı. “İyi bir hekim, iyi bir liderdir.” diyen Rektör Tabakoğlu, “Biz sizleri iyi bir lider olarak yetiştiriyoruz. Sizlerde bunun bilincinde olun ve liderlik görevlerine talip olun.” şeklinde konuştu.

Rektör Tabakoğlu “Yaptığımız işlerdeki kalitenin en önemli dört basamağı planla, uygula, yaptığın işi kontrol et ve önlem aldır. Bu da PUKÖ döngüsü olarak bilinir. Hekimin hastayı dinlemesi, tetkik istemesi, muayene etmesi, tedavi vermesi ve kontrole çağırması aslında bu döngünün tıp mesleğine yansımasıdır. Bu unsurlar ile bir sistem kurulduğunda her seferinde hatalarını gören ve ona çözüm üreten bir kalite döngüsü ortaya çıkıyor.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

“İYİ BİR LİDER KİŞİLERİ VE TOPLUMU HAREKETE GEÇİREBİLME GÜCÜNE SAHİPTİR.”

İyi liderlik ile yöneticilik arasındaki farka değinen Rektör Tabakoğlu “İyi bir yönetici işini iyi yapan bir kişidir. Ama iyi bir lider kişileri ve toplumu iyi yönde harekete geçirebilme gücüne sahiptir. Ya da bir şeyi değiştirirken kırıp dökmeden, insanları üzmeden, yumuşak bir şekilde o dönüşümü sağlayabilme becerisidir. Bir iş yapılacaksa eğer insanların gönlünü alarak bunu sağlamak gerekiyor. Bir iş yapılacaksa önce taşın altına siz elinizi koyacaksınız ki insanlar da buna inansınlar ve güvensinler. Bu şekilde oluşturulacak sistem de size başarıyı getirecektir.” dedi.

“LİDERLİĞİN TEMEL UNSURLARINDA BİRİ GÜVEN, SEVGİ VE SAYGI ORTAMINI SAĞLAYABİLMEKTİR.”

İyi bir lider olabilmenin en önemli unlarından birisinin sevgi ve saygı ortamını oluşturmak olduğunu belirten Rektör Tabakoğlu, “Esasında liderlik kendinizden başlıyor. Önce kendinize liderlik edebilme. Sonra ailenize liderlik edebilme. Sonra çevrenize veya topluma liderlik edebilmedir. Liderliğin temel unsurlarını da güven, sevgi ve saygı ortamı olarak belirtebiliriz. Tabii ki bunda da önde ve örnek olmalısınız. Bu da sizin güvenilir, sevilir ve saygı duyurulur biri olmanızla alakalıdır. Toplumun her yerinde hekimler saygı duyulan insanlar olmuştur. Gittiğiniz her yerde de bu saygıyı boşa çıkarmamak ve hatta artırmak sizin elinizde.” dedi.

“Bir yerde bir şeyi değiştirmek istiyorsanız ilk karşınıza çıkacak şey dirençtir.” diyen Rektör Tabakoğlu, bu direnci ortadan kaldırmanın yolunun ikna olduğunu ve bunu da yapılacak işin sonucunda elde edilecek kazanımları iyi anlatarak yapmak gerektiğini vurguladı.

Kritik karar alma beceresinin hekimlerde çok gelişmiş olduğunun altını çizen Rektör Tabakoğlu, “Özellikle acilde hastayı kaybetme durumuyla karşı karşıya kalındığında hekimlerin hızlıca müdahalede bulunması ve kritik kararlar alması oldukça önemlidir. Bu nedenle hekimlerin kriz durumlarındaki yönetim becerisi her zaman iyi olmuştur. Sizler ülkemizin değerli evlatları ve aydınlarısınız, bu anlamda sorumluluk almaktan hiçbir zaman çekinmeyiniz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasıyla söyleşi sona erdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.