DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2063966-2,22%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Talep çok, alım az

Talep çok, alım az

ABONE OL
10 Ağustos 2020 11:16
Talep çok, alım az
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kışlık hazırlık için Cumartesi Pazarına gelen vatandaşlar, domates ve tarhana biberini artan fiyatları nedeniyle eskisi kadar rağbet göstermese de yine de kış hazırlıkları için almaktan vazgeçmiyor.  Yağışların düşük olması sebebiyle fiyatların etiketlere yansıdığını belirten pazarcılar, bu süreçte talebin değil, alınan miktarın düştüğünü belirtti. Pazar’daki ev hanımları tarafından, azar azar da olsa en çok talep edilen domates ve tarhana biberi olduğu görüldü.

“KIŞLIK HAZIRLIK İÇİN DOMATESE TALEP ARTTI”

Karaağaçlı esnaflardan Murat Pakarda, “Geçen yıllarda bu zamana göre domates fiyatı biraz daha yüksek. 1- 1 buçuk liradan satılırken, bu sene 2 buçuk liradan tezgahları süslüyor. Bu yıl yağışın az olması ve kuraklık nedeniyle verim azaldı bu da fiyatlara yansıdı.  Şu an domatesin en bol olduğu zamandayız. Fiyatların düşmesini beklemiyoruz. Ama vatandaşlar yavaş yavaş kışlık hazırlığına başladığı için de satışlarımız iyi gidiyor. Domateste kiloyla alan yok genelde kasayla alıyorlar. Konserve, kahvaltılık ve rende yapıyorlar. Karaağaç’ta mısır üreticileri olan suyu orda kullandığı için yağış da olmadığı için diğer üreticiler biraz zor durumda kalıyor. Diğer yıllara göre susuzluk nedeniyle verim düşük” dedi.

“SANDIK SANDIK SATTIĞIMIZ BİBERİ BU YIL KİLOYLA BİLE ZOR SATIYORUZ”

Vatandaşların kışlık hazırlığa başladığını söyleyen Pazar esnaflarından Ramazan Yerlisu, “Tarhana biberi tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Hep vardı ama şimdi bollaşmaya başladığı için hemen hemen her tezgâhta var. Kilosu 5 liradan tezgâhları süslüyor. Bu yıl fiyat biraz yüksek. Yağış olmadı. Kuralık var bu da verimi düşürdü, fiyatları yükseltti. Çanakkale’den geliyor bize biber. İlerleyen zamanlarda biber fiyatlarında düşüş olabilir. Şimdilik buz kolilerinde geldiği için zorluk yaşıyoruz, ama ne zaman çuvalla gelmeye başlar o zaman rahatlarız. Satışlarımız artar. Vatandaşlar yavaş yavaş kışlık hazırlığına başladı. Kuraklık esnafları ve üreticiyi çok etkiledi. Geçen sene çuval çuval, sandık sandık sattığımız biberi bu yıl kiloyla bile zor satıyoruz. Bu yıl 3-5 kilo alıyor vatandaş en fazla. 10 kilo alan daha çıkmadı. İnşallah ilerleyen haftalarda işlerimizin bollaşmasını bekliyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.