DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051159-0,74%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı

Tarihi Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı

Edirne Valisi Yunus Sezer, şehrin önemli tarihi miraslarından olan Gazimihal Hamamı'nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

ABONE OL
16 Şubat 2024 12:17
Tarihi Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, şehrin önemli tarihi miraslarından olan Gazimihal Hamamı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan ve 600 yıllık bir geçmişe sahip olan hamamın restorasyonuyla ilgili çalışmaların başladığını belirten Vali Sezer, Edirne’nin tarih ve kültür açısından zengin bir şehir olduğunu vurguladı.

Vali Sezer, yaptığı açıklamada, “Gazimihal Hamamı’nın restorasyon çalışmalarına başladık. Bir taraftan Selimiye Camii’nin restorasyonu, bir taraftan Edirne Sarayı, 40 civarında konak ve Şükrü Paşa Anıtı’nın restorasyon çalışmaları da devam ediyor. Gazimihal Hamamı’nı da bir müze veya farklı şekilde değerlendirme noktasında çalışmalarımızı yapacağız. Hamamın ihya çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Edirne’nin tarihi mirasının korunması ve restore edilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Vali Sezer, şehirdeki tüm tarihi eserlerin restore edilerek gelecek nesillere aktarılacağını söyledi. Bu kapsamda Gazimihal Hamamı’nın da restorasyonunun tamamlanmasıyla, şehrin kültürel ve tarihî mirasına önemli bir katkı sağlanacağını belirtti.

Edirne’de restore edilmeyen tarihi eser kalmayacak diyen Vali Sezer, şehrin tarihi dokusunun korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.