DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 35,0383 -0.19%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.100,040,22%
BITCOIN 2271208-0,55%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi okullar içler acısı halde

Tarihi okullar içler acısı halde

ABONE OL
9 Nisan 2022 11:12
Tarihi okullar içler acısı halde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, geçmiş yıllarda Türk eğitimine çok değerli öğretmenler yetiştirmiş olan şu an 1. Murat Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi olarak faaliyet gösteren tarihi iki okul binasının harap haldeki durumuna dikkat çekerek, bu okulların restorasyonun ne zaman yapılacağını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

Bir asrı aşkın süredir eğitim alanında hizmet veren ve birçok başarılı insanın yetiştiği 1. Murat Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin tarihi binalarının hali içler acısı durumda.

“OKULLARIN BİR AN ÖNCE RESTORASYONU YAPILMALI”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da tarihi okulların harap haldeki durumunu TBMM’ye taşıdı. Türk eğitimine çok değerli öğretmenler yetiştirmiş olan Edirne’de erkek ve kız öğretmen okullarının bugün farklı isimlerde faaliyet göstermekte olduğunu belirten Milletvekili Çakırlar, “Erkek Öğretmen Okulu 1. Murat Lisesi olarak Kız Öğretmen Lisesi de Sosyal Bilimler Lisesi olarak faaliyet göstermektedir. Bu iki oklumuzun restorasyona ihtiyacı olduğu röleve ve restitüsyon çalışmalarının yapılması konusunda TBMM’ye yazılı soru önergesi verdim. Bu okulların bir an önce restorasyonun yapılması Edirne ve eğitimimiz için çok önemlidir” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Milletvekili Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye verdiği sonu önergesinde, “Bir dönem Türk eğitimine kız öğretmen yetiştirmiş olan ve günümüzde Edirne Sosyal Bilimler Lisesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden yine Türk eğitimine erkek öğretmen yetiştirmiş olan ve günümüzde 1. Murat Anadolu Lisesi olarak faaliyetlerini sürdüren bu iki okulun restorasyon çalışmalarının yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

BAKAN ERSOY’A SORULAR

Milletvekili Çakırlar, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti;

-Bahse konu iki tarihi bina için rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmaları yapılmış mıdır?

-Gerekli proje çalışmaları tamamlandı ise restorasyon süreçleri ne zaman başlayacaktır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.