DOLAR 32,6061 0.11%
EURO 34,9720 0.27%
ALTIN 2.427,930,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094701-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tarihi türbe onarım bekliyor!

Tarihi türbe onarım bekliyor!

ABONE OL
29 Ocak 2020 10:30
Tarihi türbe onarım bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte metruk hale gelen tarihi Kesik Baş Baba Türbesi’nin bulunduğu alanın tapusu bir vatandaşa ait olduğu için yetkili kurumlarca onarılamadığı iddia edildi. Yıkılmaya yüz tutmuş tarihi türbe onarımdan geçirileceği günü bekliyor.

Kentte Abdurrahman Mahallesi Uzun Kaldırım Caddesi Huysuz Baba Sokak da bulunan tarihi Kesik Baş Baba Türbesi yıkılmaya yüz turmuş durumda. Cadde üzerinde Ergin Apartmanı’nın bahçesinde bulunan türbe yıkılma tehlikesine karşı kapsısı kapalı şekilde tutuluyor.

Edinilen bilgiye göre türbenin bulunduğu alanın tapusunun bir vatandaşa ait olması sebebiyle ilgili kurumlar tarafından restorasyonunun gerçekleştirilemediği iddia edilirken, tapusu üzerine kayıtlı vatandaşın ise türbeyi restore ettirecek maddi gücünün bulunmadığı öne sürüldü.

İLGİNÇ BİR HİKAYESİ VAR

Kesik Baş Baba Türbesinin ise ilginç bir hikayesi bulunmakta, hikaye rivayete göre şöyle: “Rivayetler tabii ki muhtelif, ince elenip sık dokunmadan hükmü karakuşi ile bir sebepten ötürü bu zatın katline ferman çıkar. O da yakın bildiği bir öğrenciye; “Oğlum, beni Üç Şerefeli Camii meydanında katledecekler, başım yere düşünce kavra ve oradan hızla uzaklaş, sakın geriye bakma” der. Gün olur emir yerine getirilir. Çocuk başı kavradığı gibi kaçarken, yüzlerce insanın feryat, figan ile avaz avaz bağrışıp kaçmalarına çocuk daha fazla dayanamayıp, geri dönerek bakar ve bir de ne görsün. Başsız vücut, onun ardından koşarak gelmiyor mu, işte o an oraya düşmüş, kerameti tamamlanmış ve oraya defnetmişler.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.