DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım sigortasının önemi anlatıldı

Tarım sigortasının önemi anlatıldı

ABONE OL
18 Şubat 2020 10:33
Tarım sigortasının önemi anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve tarım sektörünü tehdit eden riskleri teminat altına Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hakkında Edirneli üreticiler bilgilendirildi.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan, İl Müdürlüğü İdarecileri, Edirne Ziraat Odası Başkanı, Keşan ,Uzunköprü ve İpsala  Ziraat Odası Temsilcileri, Müdürlüğün teknik personelleri, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürlüğü personeli, Tarım Danışmanları, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, TARSİM ve Edirne’nin genel tarımsal yapısı ile ilgili bilgiler verdi.

İl Müdürü Bayazıt, TARSİM’in Türk Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu sigorta güvencesini sağlayan önemli bir kurum olarak faaliyet göstermekte olduğuna dikkat çekti.

Doğal afetler ve çeşitli risklere karşı yapabilecekleri en etkili çözüm, bitkisel ürünlerini ve hayvanlarını tarım sigortası yaptırmaları olacağını vurgulayan Bayazıt, TARSİM’in tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında eğitim ve yayım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortalarının her geçen gün yaygınlaştığını dile getiren Bayazıt, İlimiz poliçe sayısı olarak Türkiye sıralamasının üst sıralarında bulunduğunu ve çiftçilerin TARSİM’in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceklerine inandıklarını kaydederek, “Üreticilerimize bol ve bereketli bir üretim yılı temenni ederim” dedi.

TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan ise TARSİM’in işleyişi ve dikkat edilecek hususlar konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Bilgilendirme toplantısı üreticilerden gelen sorunların cevaplandırmasının ardından sona erdi.

Tolga Taşdelen

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.