DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056300-1,02%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tartışmalı tahsis

Tartışmalı tahsis

ABONE OL
30 Mart 2023 15:57
Tartışmalı tahsis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün turistik gezi ihalesini 2 milyon 155 bin liraya kazanan şirket tarafından, eski Başkanlık Danışmanı ve milletvekili aday adaylığı için CHP Merkez İlçe Başkanlığından istifa eden Ediz Ün’e son model lüks otomobil tahsis etti.

Edirne Belediye Başkanlığı geçtiğimiz yıl Ramazan ayının bitmesine günler kala Edirnelilerin başta İstanbul olmak üzere değişik kentlere düzenleyeceği gezide görevlendirmek üzere ihale açtı.

ÖZEL ŞARTLAR KONULMUŞTU

Ancak ihale şartnamesinde, geziye katılacaklara verilecek kumanyalar için 250 öğünlük kapasite raporu ve gıda üretim belgesi, görevli personeli ve yük eşya taşınmasında kullanılmak üzere 2014 model ve üstü üç kapılı kapalı kasa kamyonet sahibi olması şartları getirildi. Ayrıca ihaleye katılacak şirketlerin 2014 model ve üstünde 4 adet 45 kişilik otobüsün öz malı olması şartı da arandı. İhale kapsamında otobüsler ile yurtiçinde 150 bin kilometre, yurtdışında 10 bin kilometre, üç kabinli kapalı kasa kamyonet 5 bin kilometre yapacak şekilde teklifte bulunulması istenilen ihalenin şartlarına yönelik itirazlar yapıldı.

TUREKS İŞARET EDİLİYOR İTİRAZI

Ecrin Araç Kiralama Şirketi adına Edirne Belediyesi Resmi İnternet Sayfası üzerinden 19 Mayıs günü itiraz eden şirket yöneticileri, söz konusu özel şartların adeta bir firmayı işaret ettiğini, Türkiye’de söz konusu özel şartları yerine getirebilecek firmanın Tureks olduğunu yazdı. Ecrin Araç Kiralama Şirketi yetkilileri, Edirne Belediyesinin bilerek, ya da bilmeyerek ihalenin Tureks firmasına ayarlandığını, şartnamenin kolaylaştırılarak rekabet ortamının sağlanması talebinde bulundular.

İPTAL EDİLMEDİ

Şartlarının yeniden düzenlenmesi yönünde yapılan itirazları dikkate almayan Edirne Belediyesi ihaleyi yaptı. İhale için 6 şirket şartname aldı, 3 firma da teklif sundu. İhale Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu 3 firmadan sadece 1’inin teklifinin geçerli olduğuna karar verildi. Komisyon Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş.’nin teklifinin ihale şartlarına uygun olduğuna karar vererek 8 Haziran 2016 tarihinde 2 milyon 155 bin lira bedel üzerinden sözleşme imzaladı.

MUHAMMEN BEDELDEN 28 BİN LİRA EKSİK

İhaleyi kazanan Tureks Turizm Taşımacılık Şirketi şartnameye göre, öyle ince hesap yaptı ki, 2 milyon 183 bin 33 liralık yaklaşık maliyetten 28 bin 333 lira eksik teklif verdi. Rekabet şartlarını ve muhammen bedelin çok az altında verilen teklife rağmen Edirne Belediye Başkanlığı şirketle 8 Haziran 2018 tarihinde, ihale şartlarının 4 Haziran ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yerine getirilmek üzere sözleşme imzaladı.

11 BİN KİŞİ GEZDİRİLDİ

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 31 Aralık tarihine kadar, İstanbul baz alındığında 150 bin kilometre için 10 otobüs 250 sefer yaparak 11 bin 250 Edirneli gezdirildi.

TARTIŞMALI İHALEYİ KAZANAN ŞİRKETTEN ARABA TAHSİSİ

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından ihale şartnamesi tartışma konusu olan ve adeta adrese teslim değerlendirmesi yapılan ihaleyi kazanan Tureks Turizm Taşımacılık Şirketinin CHP Edirne Merkez İlçe eski Başkanı Ediz Ün’e özel otomobil tahsis ettiği ortaya çıktı. Tureks Turizm Taşımacılık adına tescilli 2015 Model Siyah Toyota otomobil ile siyasi çalışmalar yapan ve partinin çeşitli etkinliklerine katılan bir dönem ihale şartnamesinde gazeteci olma şartına rağmen Başkan Danışmanı olarak görev yapan Ediz Ün’e ihaleyi kazanan şirketin son model lüks otomobil tahsis etmesi eleştiri konusu oldu. CHP’den Edirne Milletvekili adayı olarak gösterilen ve hakkında kesinleşen hapis cezaları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylığı iptal edilen Ediz Ün’e belediyeden ihale alan şirketin özel otomobil tahsis etmesi siyasi çevrelerde de geniş yankı uyandırdı ve etik bulunmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.