DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taşkın sahası, hafriyat alanı

Taşkın sahası, hafriyat alanı

ABONE OL
4 Ocak 2021 10:14
Taşkın sahası, hafriyat alanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait iki köprü arasındaki 20 dönüm arazi altyapı şirketinin hafriyat döküm sahası oldu.  Şehrin altyapı işini üstlenen ve üzerinde Edirne Belediyesi amblemi bulunan sivil plakalı kamyonlar, günlerdir cadde ve sokaklarda açılan kanallardan çıkan hafriyatları vakıflara ait araziye döküyor.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Tunca Köprüsü’nden sonra Karaağaç Mahallesi’ne giderken, sol tarafta bulunan yaklaşık 20 dönüm arazi, Edirne’nin altyapı işini üstlenen şirketin kanalizasyon, atık su ve içme suyu borularını döşemek için kazdığı kanallardan çıkardığı toprağı attığı alan haline geldi. Günlerdir üzerinde Edirne Belediyesi’nin amblemleri bulunan kamyonlar Vakıf arazisine hafriyat toprağı döküyor. Hafriyat taşıyan kamyonların sivil plakalı olduğu ve belediyenin resmi aracı olmadığı, ancak ‘resmi algısı’ yaratmak için amblemi kullandığı bildirildi.

HARFİYAT ALANI MI OLDU?

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün arazisinin Edirne Belediyesi tarafından resmi olarak hafriyat döküm alanı olarak mı ilan edildiği öğrenilemedi. Bilindiği gibi hafriyat dökülecek alanlar resmi olarak belediye tarafından belirleniyor. Bu alanlara döküm yapmak için belediyeye harç ödenmesi gerekiyor.  Altyapı ihalesini alan şirketin vakıf arazisine döküm için izin alıp olmadığı ve belediyeye harç ödeyip edemediği tartışma konusu oldu.

TAŞKIN SAHASI

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nün taşkın sahası olarak ilan ettiği alana, hafriyat dökülmesi bir başka tartışma konusu oldu. Taşkın sahasının doldurulmasının yaratacağı risklere dikkat çekildi.  Hafriyat çalışmaları sırasında vakıf arazisinde bulunan birçok ağaçta zarar gördü. Arazide döküm çalışmalarını koordine eden çalışanlar ağaçları balta ve testerelerle kesti. Şehrin göbeğinde arazisine döküm yapılan Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün hafriyat dökülmesi, ağaçların kesilmesine karşı sessiz kalması da dikkatlerden kaçmadı.

RUHSAT ALINAMAMIŞTI

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait arazi daha önce Aslan Kıyunat tarafından kiralanmış, çay ve düğün bahçesi olarak düzenlenmişti. Ancak Edirne Belediyesi arazinin taşkın sahasında kaldığı gerekçesiyle ruhsat vermemişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.