DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2058260-0,84%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Tatbikat gerçeğini aratmadı

ABONE OL
6 Ocak 2024 17:56
Tatbikat gerçeğini aratmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Havsa Meslek Yüksekokulu ile Uzunköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrenci ve personelini deprem ve afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmek amacıyla AFAD eğitmenleri tarafından afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimin ardından deprem tatbikatı uygulanarak bina tahliyesi gerçekleştirildi. Eğitim ve tatbikata AFAD, UMKE, İtfaiye ve Meslek Yüksekokullarında görevli acil durum ekipleri de katıldı.

Düzenlenen deprem tatbikatları öncesinde AFAD eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen afet farkındalık eğitimine okulların yöneticileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Eğitim kapsamında öğrenciler ile akademik ve idari personel, deprem öncesi ve sonrası ile deprem sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi. Kurulan Acil Durum Ekipleri ve görevleri, acil çıkışlar, yangın ekipmanları, toplanma yerleri ve tahliye planları ile benzeri konularda bilgilerin verildiği eğitimlerin sonunda okullarda, öğrenci ve personelin eş zamanlı katıldığı deprem tatbikatları düzenlendi.

Daha sonra ise çalan alarm ve yangın ihbarıyla her iki okulumuzda da tatbikat başladı. Siren seslerinin çalmaya başlamasıyla birlikte akademisyenler, idari personel ve öğrenciler deprem anında güvenli alanlarda çök – kapan – tutun pozisyonu alarak sarsıntının geçmesini bekledi. Sarsıntının ardından tahliye kurallarına uyarak binayı boşaltan öğrenci ve personel, daha önce belirlenen Acil Durum Toplanma Alanı’nda bir araya geldi. Senaryo gereği tahliye sırasında yaşanan sorunlar ilgili ekipler tarafından çözüldü. Binanın tahliye edilmesiyle tatbikat sona erdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.