DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069476-1,62%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tavuk eti fiyatı yükseliyor

Tavuk eti fiyatı yükseliyor

ABONE OL
13 Ekim 2021 11:32
Tavuk eti fiyatı yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tavuk eti fiyatlarının yine zamlandığını belirterek, “Tüketiciler kırmızı et alamıyorlar. Et ihtiyacını tavuk eti tüketerek gidermeye çalışıyorlar ancak her gün zam geliyor. Nedeni tamamen yemde dışa bağımlılık. Soya, mısır, buğday ve arpa üretmeyip bunları başka ülkelerden satın alırsak hem çiftçimizi borçlandırırız hem tüketicilerimize pahalıya tavuk eti yediririz” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı videolu paylaşımda, kırmızı etin fiyatına ulaşamayan vatandaşların tavuk etine yöneldiğini, ancak tavuk eti fiyatlarının da çok yükseldiğini söyledi.

Türkiye tarımının iyi yönetilmediğini ifade eden Gaytancıoğlu, “Tavuk en değerli protein kaynağı iken, maalesef yem çok pahalı” dedi.

Ülkede maaşların artmamasından dolayı alım gücünün iyice düştüğünü söyleyen Gaytancıoğlu, üretmeden, sürekli ithalatla tavuk eti fiyatlarına bile yetişilemeyeceğini söyledi.

Gaytancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tavuk eti fiyatları çok zamlandı. Kırmızı et fiyatlarına ulaşamayan vatandaş tavuk etine yöneldi ama tavuk eti fiyatları da çok çok arttı. Neden mi? Çünkü tavuklar soya ve mısırla besleniyor. Daha doğrusu yemle besleniyor. Ağırlıklı soya ve mısır tüketiyorlar ama buğday ve arpada tüketiyorlar. İşte bunların hepsini biz ithal ediyoruz. Dövizdeki artışlar, dünya gıda fiyatlarının artması soyanın, mısırın, buğdayın, arpanın fiyatlarını arttırdı. Peki esnaf fiyatlara zam yapabiliyor mu? Hayır. Halkın alım gücü düştü diyor. 25 liraya ben bunu pişiriyordum. Şimdi 35 lira. Gerçekte en az 50-60 liraya satmam lazım ama müşteri yok. Alanlar alamıyorlar, emeklinin maaşı artmıyor, işçinin maaşı artmıyor, memurun maaşı artmıyor, alım gücü çok düştü. Türkiye tarımı iyi yönetilemiyor. Tavuk en değerli protein kaynağı iken maalesef yem çok pahalı. Yemi de ithal ediyoruz. Ne yapmak lazım. Çok basit. Üretmezsek, dışa bağımlı hale gelirsek, sürekli ithalatla bu işi çözmeye çalışırsak tavuk eti fiyatlarına bile yetişemeyiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.