Edirne Belediyesi, Türkiye’nin Yunanistan’a açılan sınır kapısı olan Pazarkule Gümrük Kapısı’nda bakılan 4 tavuskuşunu Yunanistan’ın mültecilere uyguladığı biber gazı ve göz yaşartıcı bombadan etkilenmemesi için güvenli bir alana taşındı.
Türkiye’nin mültecilere sınır kapılarını açma kararı üzerine Avrupa’ya geçme hayaliyle Pazarkule Gümrük Kapısı’nda günlerdir bekleyen mültecilere, Yunanistan tarafından uygulanan biber gazı ve göz yaşartıcı bomba sadece mültecilere değil hayvanlara da zarar veriyor. Pazarkule Gümrük Kapısı’nda 4 tavuskuşunun bakıldığını öğrenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla, yetkililer ile iletişime geçilerek, buradaki tavuskuşları Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bir alana taşındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğurul Tanrıkulu, “Son dönemde mültecilerin Pazarkule Gümrük Kapısı’na gitmesi ve Yunan tarafından durmadan gaz bombası atılması nedeniyle buradaki tavuskuşlarına zarar gelmesin diye onları Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin bahçesine taşıdık. Hayvanlar orada göz yaşartıcı bomba ve sesten dolayı zarar görebilirdi. Şimdi Sağlık Müzesi’nde bulunan diğer tavuskuşlarıyla daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamdalar” dedi.
Haber Merkezi
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).