DOLAR 32,3135 -0.62%
EURO 34,6997 -0.46%
ALTIN 2.412,32-0,41
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1893456-3,73%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tecrübeli muhtar bir dönem daha yetki istiyor

Tecrübeli muhtar bir dönem daha yetki istiyor

40 yıllık muhtarlık tecrübesiyle Şaban Ergit, Abdurrahman Mahallesi'nde tekrar aday oldu.

ABONE OL
30 Kasım 2023 09:59
Tecrübeli muhtar bir dönem daha yetki istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

40 yıllık muhtarlık tecrübesiyle Şaban Ergit, Abdurrahman Mahallesi’nde tekrar aday oldu. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerde Abdurrahman Mahallesi’nin 30 yıllık mahalle muhtarı Şaban Ergit tekrar aday olduğunu ve tecrübesiyle tekrar vatandaşa hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti. 1984 yılından başlayıp 10 yıl azalık görevi sürdüren, ardından 1994 yılında halkın seçimiyle Abdurrahman Mahalle Muhtarlığı’nın başına geçen Ergit, 6 dönem yani 30 yıl boyunca vatandaşların takdirini kazanarak koltuğunu korumayı başardı. Edirne’nin en uzun süre muhtarlık görevinde olanlardan biri olan Şaban Ergit, 7.dönem için de ekibiyle beraber hazır olduğunu kaydetti.

“VATANDAŞIN GÜVENİNİ ALARAK 1994 YILINDAN BERİ MUHTARIM”

75 yaşındaki toplam 40 yıllık en eski ve en tecrübeli muhtarlardan Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, “Şimdi ben baktığımızda 30 yıldan beri muhtarız. Ondan önce başka bir muhtar arkadaşla beraber aza olarak onun yanında çalıştım. Onun bazen izin aldığı oldu. Hacca gitti, umreye gitti. Ameliyat oldu, hastaneye gitti. O aralarda ben muhtarlığı yaptım onunla birlikte. Zaten daha o zamanlar biz bu işi öğrendik. Ondan sonra o bıraktı. Dedi ben bırakıyorum artık. Ondan sonra biz adaylığımızı koyduk. O gün bugün 1994 yılındaki seçimden beri buradayız. Tecrübemiz var. Deneyimimiz var. Vatandaşın da bir güvenini almış bir insan olarak buradayım, yine halk kendisi bilir. Halk ne derse o olur. Biz halkımıza hizmet etmeye varız. Şimdiye kadar ettik. Gönülden ettik. Kırdıklarımız vardır.  Olmaması imkansız. Hatasız kul olmaz derler. Kırdıklarım varsa niye kırmışımdır? Zaten onun yapılmayacak bir işi vardır da onu istemiştir. Biz onu yapmamıştık ama onun farkında olmadığından dolayı bize kızmıştır. Yani yoksa başka türlü biz kızılacak bir hareket yapmayız. Kızdıysa özür dileriz kendisinden. Bundan sonra yine aynı kadroyla, yedeklere bir iki tane bayan arkadaş var. Onları alacağız. Onları yetiştirirsek ileride belki mahallemizin muhtarı bir bayan da olabilir. Çalışmasına bağlı” dedi.

“MAHALLELİMİZİN DİKTİĞİ AĞAÇLAR BÜYÜDÜ CUMHURİYET PARKI OLDU”

Mahalleli ile el ele verip yıllar önce çektikleri ağaçların büyümesi sonrası, ağaçlandırma alanını Cumhuriyet Parkı olarak taçlandırdıklarını dile getiren Ergit, “bir Bizim şimdiye kadar bazen diyorlar ki ne yaptı şimdiye kadar muhtar. Muhtarın yapacağı bir şey yok. Mahalle muhtarı olarak. Köy muhtarı olsa köyün bir bütçesi vardır. Bizim sadece halkla beraber yaptığımız bir şey var. O zamanlar ağaç dikme mevsimi vardı. Vatandaşla konuştuk kahvelerde. Ya biz de böyle bir etkinlik yapabilir miyiz? Ağaç dikme etkinliği. Sizin de bir ağacınız olsun diye.  Azalarımızla görüştük. Dediler yapalım.  Bizim gayemiz çok uzun ömürlü çınar ağacı dikmekti. Ve diktik. Şu an ağaçları bayağı büyüdü. Biz de dedik belediye başkanımıza Başkanım bizim burada bir ağaç yerimiz var. Çocuk parkı için bir şeyler koydunuz buralara. Burasını daha güzel bir hale getirelim. Mahallelinin de isteği üzerine. Başkan da uygun gördü. Geldi o parkı bize bir düzenleme yapıldı. Ve adını Cumhuriyet Parkı olarak belediye başkanımızla birlikte orasının açılışını yaptık. Yani muhtarın yapacağı buydu”diye konuştu

“MAHALLEMİZE KAT İRTİFAKI KAZANDIRDI”

Mahallenin 4 kat sınırı varken, verdikleri uğraşlar sonucu 5 kata çıkartarak oluşan diğer sorunları da çözdüklerini belirten Ergit, “Mahallemizin irtifası 5 kat değildir. Şimdi bizim dilimizde 5 kat ama kanunen 4 kat. Bizim o zamanlar mahallemizde 4 kat. Bir yazı yazdık. Vatandaşımızın söylediklerini dile getirdik. Dedik ki başkanım mahallemizde bir sürü eski evlerimiz var. Miraslı, üsteli günler. Kimse el atıp yapamıyor. Fakir halkımız. Siz bunun kat irtifakı yükseltin ki buraya hiç olmazsa hem yollarımız genişlemiş olur. Hem vatandaşımız bir ev sahibi olur. Hem de bu kirlilik kalkar. Dedik, yazdık dilekçemizi. Hala bilgisayarımda o dilekçe vardır. Şimdi sonra bize cevap geldi. Burasını 5 kata çıkardılar. Ve şimdi halkımız, mahallemiz, herkes memnun oldu” dedi.

“VATANDAŞIMIZ UYGUN GÖRÜRSE TEKRAR GÖREVE HAZIRIZ”

Yıllar önce Abdurrahman Mahallesi’nin bakkal amcası olarak yine herkese kol kanat gerdiğini ve muhtarlığın kendisine layık görülmesi üzerine buralara kadar geldiğini ifade eden Ergit, “Bakkal dükkanım vardı. Bir arkadaş Dedi gel seni muhtar yapmak istiyoruz dedi. Gençlik o zamanlar. Tabii mahallenin bakkal amcasıydık o zaman. Hatta bakkal abisiydik. Küçük dükkanımız o zamanlar. Sonra bir tanıştırdı bizi sağda solda. O dönem altı kişi bir araya geldi. Altı kişi seçimlere girdik. Bu altı kişiden gene eski muhtar seçildi.  Biz de sonra bu işten bıraktık yani. Biz bıraktık ama sonra benim peşimi bırakmadılar. Gel seni aza yapalım dediler. Buralara kadar geldik. Bizim muhtarlık hayatımız böyle. Şimdiden sonra da yine devam etmek istiyoruz. Vatandaşlarımız uygun görürse, bizi takdir ederse, bizim onlara tavsiyemiz ne olacak? Deneyimli, her şeyi bilen birisi. Her an kapımızı çalabilirler. Yirmi dört saat açığız. Telefonumuz var. Bazen muhtarlığın kapısını da ben açık bırakır GİDERİM. Telefonla konuşuruz neyse ihtiyaçlarını. Gideriz vatandaşlarımızla. İsterlerse yine biz devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.