DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2040539-2,45%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da “özel çocuklar” kursta kulaç atarak sosyalleşiyor

Tekirdağ’da “özel çocuklar” kursta kulaç atarak sosyalleşiyor

ABONE OL
8 Temmuz 2023 13:11
Tekirdağ’da “özel çocuklar” kursta kulaç atarak sosyalleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen kurslara katılan 60 özel çocuk, yüzme antrenörleriyle havuzda keyifli zaman geçiriyor.

Çocuklar, aldıkları yüzme eğitimiyle hem hayata tutunuyor hem de sosyalleşiyor.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme antrenörü Anıl Bulut, AA muhabirine, özel çocukların yüzmeyle tanıştıktan sonra hayatlarının değiştiğini söyledi.

Kursa ilginin yoğun olduğunu ifade eden Bulut, “Yaz kurslarımız 60 kişiyle devam ediyor. Kursa gelmek isteyenleri geri çevirmemeye çalışıyoruz. Kişi fazla olsa da kurs saatimizi artırarak ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Haftada 4 gün çocuklarla çalışıyoruz. Bedensel engelli, otizmli, down sendromlu ve zihinsel engelli çocukları suyla tanıştırıyoruz.” dedi.

Bulut, özel çocuklarla çalışmanın keyifli olduğunu, sudaki mutluluklarını görmenin huzur verdiğini dile getirdi.

Özel çocukların sporla ilgilenmesi gerektiğini belirten Bulut, “Çocuklar yüzmeyle tanıştıktan sonra hayatlarında çok güzel değişimler oluyor. Yüzme sayesinde çocuklarının konuşmalarının bile değiştiğini söylüyor aileler. Onlar burada sosyalleşiyor. Su çocuklara çok iyi geliyor. Aileler çocuklarını evde tutmasın, biz herkesi yüzmeye bekleriz.” diye konuştu.

Çocuğunu kursa getiren Melek Güngör de yüzmenin oğlu için çok güzel bir eğlence olduğunu anlattı.

Otizmli oğlunun yüzmekten keyif aldığını aktaran Güngör, “Yüzmeye başladıktan sonra iletişimi de çok iyi oldu. Suda çok eğleniyorlar. Herkes çocuklarını bu tür faaliyetlere katmalı. Biz faydasını görüyoruz. Onun için burada zaman eğlenceli geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.